Zotte Zaterdag laat het oude Gouda herleven

gouda • Een middag kunst snuiven en Gouda’s creatieve kant leren kennen? In een knus café herfstbier met kaas proeven? Of terug naar de knotsgekke Middeleeuwen en de tijd van Erasmus en Lof der Zotheid? Ontdek dit herfstseizoen historisch Gouda.

Zotte Zaterdag: op 22 oktober zetten troubadours, kwakzalvers en pestdokters de stad weer op z’n kop. Om je terug te katapulteren naar Gouda uit het jaar 1511 toen kaashandelaren, bierbrouwers en Lof der Zotheid, het baanbrekende boek van de geleerde Erasmus, de toon zetten. Het programma zit boordevol leuks. Zo zijn er middeleeuwse dansen, is er overal zot vermaeck op straat, kun je zien hoe kaas wordt gemaakt bij de Gouda Cheese Experience en staat de leuke Steegjeswandeling op het programma. Achter De Goudse Waag wacht een middeleeuwse foodmarket en bij mooi weer vaart het Caesbootje door de grachten.

Expo Museum Gouda

Voor een middag uit de kunst ga je naar Museum Gouda. De expositie Flower Power met de mooiste florale decors uit de Gouds plateelcollectie past bij de herfst, het seizoen van verandering en kleur. Dat geldt ook voor Stille Pracht, een aaneenschakeling van harmonieuze landschappen, verstilde figuren en eenvoudige stillevens, van schilder en kunstverzamelaar Paul Arntzenius. Wandel, na een high tea bij Museumcafé Gouda, binnen bij de vele kunstgaleries in de Goudse Straatjes. Zoals bij de 80-jarige Arie Bouter die unieke torens van klei maakt en je graag verwelkomt in zijn atelier dat naast kunstcentrum Firma van Drie ligt, broedplaats voor Gouds talent.

q www.welkomingouda.nl