Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: nl.123rf.com

Pieter Zorgman van SV Gouda rent Marathon van New York en kan een handje hulp gebruiken

Algemeen

GOUDA • Pieter Zorgman van SV Gouda loopt voor KiKa de Marathon van New York. Regelmatig geeft hij een update op de website van de club, om leden en niet-leden enthousiast te maken en houden voor zijn poging.

De steun die de loper tot nu toe ervaart doet hem goed, zo blijkt uit zijn jongste verhaal: “Wat ontzettend veel positieve reacties heb ik mogen ontvangen van de clubleden. Dit werkt erg motiverend.”

trainen en nog eens trainen
“Na een kleine blessure (tip: nooit 16 kilometer doorlopen met kramp) heb ik de trainingen weer opgepakt. Heerlijk, ik heb het gemist; de ochtendmist bij de Twaalfmorgen. Ik loop drie keer per week. Telkens in een vast patroon; dinsdag ongeveer 6 kilometer, donderdag een middellange afstand, zo’n 11 tot 16 kilometer en zondag een lange loop van 25 tot 33 kilometer..

Nu dus nog even de laatste loodjes met nog twee lange trainingen voordat ik in het vliegtuig naar New York stap. De laatste twee weken is het goed eten, stapelen van koolhydraten, en nog een paar korte loopjes tot 13 kilometer. Maar gelukkig is er ook nog tijd om een potje te voetballen. Ondanks dat voetballen en hardlopen niet de beste combinatie is voor de spieren, speelde ik laatst toch lekker een helftje mee met het vierde.”

Sponsoring
Je kunt Pieter sponsoren door een overheerlijke kerststol te bestellen. Hij komt deze dan tegen de tijd dat het Kerst wordt bij je thuis afleveren. Mocht je nog geen kerststol besteld hebben, kijk dan snel op de website om dat alsnog te doen. Je stimuleert daarmee Pieter om vol te houden en KiKa te steunen.

Wil je Pieter helpen of meer informatie? Klik dan hier.