Rugbyers slopen gevreesd HRC

gouda • De Eerste XV van RFC Gouda mocht het opnemen tegen HRC 3. Vooraf werd bedacht dat dit wel eens spannend zou kunnen worden want HRC doet het decennia al goed in de derde klasse. Het liep ietsje anders: RFC Gouda sloopte de tegenstander met 75-12.

De omstandigheden waren ideaal. Lekker zonnetje, nat veld en veel publiek. Maar na een kwartier stond men langs de zijlijn al over ooievaars en de wedstrijd erna te mijmeren want toen was het al 21-0. RFC Gouda bleek vooral in de driekwartlijn veel sneller en wendbaarder te zijn en elke aanval was een try met overigens knap ingeschoten conversies. Bij rust was het 50-0 en na de denkbeeldige thee nam RFC Gouda gas terug en/of had HRC een truc bedacht om het overwicht te omzeilen. Maar ook in de tweede 40 minuten waren de gastheren sterker en uiteindelijk werd het dus 75-12. Zowaar drie 'zoombahs' - het ritueel als je je eerste try maakt - , dat heb je met zo'n jong team en na twee overwinningen dus een Top-3 positie voor de RFC Gouda. Het is nog vroeg in het seizoen dus hecht er niet (te) veel waarde aan, maar toch, Te Werve en HRC mag je in de Top 6 verwachten, in tegenstelling tot Sanctus Virgil, de volgende tegenstander (zondag, thuis 12.00 uur).

Batavieren

Batavieren mochten het opnemen tegen kampioen Sparta uit Capelle aan den IJssel. De buren trachten al jaren uit de vierde klasse te komen en nu moet daar maar eens gaan lukken. Mede door wat jonger en sneller grut van de wedstrijd ervoor hielden de Batavieren lang stand, maar Sparta: 12-50.