Theater over dementie druk bezocht

Bodegraven/Gouda • De voorstelling 'Plakband & polaroid' vond op woensdagavond 21 september plaats in het Evertshuis in Bodegraven. Maar liefst 190 mensen bezochten de voorstelling. De voorstelling nam de kijkers mee in het leven van twee partners, waarvan er één dementie heeft en de grote veranderingen die dat met zich meebrengt. Herkenbare elementen zoals boze uitbarstingen, angstige momenten maar ook dierbare en liefdevolle momenten zorgden voor een muisstille zaal. 

Deze voorstelling was een speciale editie van Alzheimer Café Midden-Holland in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Maandelijks wordt er afwisselend in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven een Alzheimer Café georganiseerd. Dit is een ontmoetingsplek waar informatie, tips en ervaringen worden gedeeld en de gelegenheid wordt geboden vragen te stellen. Elke maand is er een ander thema met een spreker, en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. 

Het volgende café is in Gouda op 17 oktober. Locatie: Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1. Tijd: 19:30 - 21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Thema: Technologie & domotica als steun. Deelnemers krijgen praktische voorbeelden en tips.