Bobbie zoekt een baasje dat wil samenwerken
Bobbie zoekt een baasje dat wil samenwerken Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Bobbie wil graag leren samenwerken

GOUDA • Bobbie is een lieve hond, maar wel heel erg onzeker. Hij is geboren bij een broodfokker en is daardoor met weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn vorige baasjes terecht gekomen. 

Ondanks de wederzijdse liefde, is het met te weinig kennis van onzeker gedrag verkeerd gelopen. Hij kon door zijn onzekerheid niet goed zijn grenzen aangeven en gebruikte daar soms zijn tanden voor. Maar met de juiste kennis van zaken hoeft het niet meer zover te komen. Hij heeft iemand nodig met kennis van zaken die hem begeleidt naar meer zelfvertrouwen. Verder is er weinig mis met Bobbie. de gecastreerde reu is bijna 4 jaar en gek op lekker eten. Bij het Dierenopvangcentrum denken ze dat hij met de tijd ook een knuffelkont wordt en een hond die graag, na wat aanmoediging, leuke spelletjes doet. Soms slaat zijn onzekerheid toe en wordt hij dwingend of eist hij veel aandacht. Hij weet nog niet zo goed wat gewenst gedrag is. 

Van alles te bereiken

Hij zoekt een ervaren baasje met tijd en geduld, dat bekend is met hondengedrag. Want met Bobby is nog alles te bereiken: hij is pas 4 jaar oud. Deze investering is dus zeker de moeite waard. Bobby zoekt een rustig huisje zonder kleine kinderen. Ook zoekt hij een huisje zonder trap, want traplopen kan hij niet. 

q  www.dierenbescherming.nl