'Luister naar de ander' is oude wijn in nieuwe zakken

Eerlijk is eerlijk. Ondanks het feit dat de regenbuien het afgelopen weekend soms spelbrekers waren, hebben we een geweldige 750ste verjaardag gehad en met een fantastische finale. En terecht ook dat Buurman en Buurman (Marien en Ronald) zijn benoemd tot ereburger van onze stad. Het zijn twee ware ambassadeurs voor de stad. Op naar de viering van 800 jaar stadsrechten, hoewel de meesten van ons dit niet meer zullen meemaken, maar het programma zit in de archieven.

We zijn weer terug bij de waan van alle dag, en de draaimolen draait weer zijn rondjes op de kermis, terwijl de nieuwe plannen voor het stadhuis door de raad worden beoordeeld. Ik moest wel lachen toen ik de titel voor deze plannen zag: 'Luister naar de ander'. Niet zo origineel, maar 'what's in a name'. De spreuk (Audite et alteram partem), die levensgroot boven de deur van de ingang prijkt is nu leidend voor de nieuwe plannen. Hadden ze dat maar eerder gedaan. Dat had veel gedoe voorkomen. 

Weet u het nog? Uit bezuinigingsoogpunt moest toenmalige wethouder Daphne Bergman een commerciële huurder zoeken voor het stadhuis. Toen al kwam haar dat op zware kritiek te staan en werden door de bevolking al alternatieve plannen bedacht. Wat was ze blij toen de Teka Groep toehapte. Uiteindelijk werd het stadhuis toch op 1 juli 2013 voor tien jaar verhuurd aan Teka Holding. Iedereen blij, zou je denken, maar we weten allemaal hoe het is gegaan. Gouwenaars hadden het nakijken. Het opvallende is dat juist Daphne's opvolger Thierry van Vugt nu de ideeën van de burgers van destijds verdedigt. Het is eigenlijk oude wijn in nieuwe zakken. Maar wat zijn wij Gouwenaars er blij mee dat Teka Holding het na acht jaar voor gezien hield en dus het stadhuis weer van ons is. Het spreekt voor zich dat ik de ontwikkelingen rond het stadhuis op de voet blijf volgen.