zaterdag 24 september

Wandeling Historisch Gouda door Goudse Gidsen Gilde
Op zaterdag 24 september kunt u een stadswandeling maken met het Goudse Gidsen Gilde door historisch Gouda. Het GGG laat u kennismaken met de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad. De nazomer is een mooi jaargetijde voor een bezoek aan Gouda. Het zachte daglicht geeft de monumenten een bijzonder aanzicht. Natuurlijk komen de highlights van Gouda tijdens de wandeling aan bod. Maar daarnaast heeft Gouda zoveel meer te bieden! Maximum aantal deelnemers is 20 per gids. Kijk snel op www.goudsegidsengilde.nl.

zondag 25 september

Natuurfeest Goudse Hout
Op zondag 25 september is het weer feest in het Goudse Hout! Schuif aan bij één van de creatieve workshops, ga mee op ontdekkingstocht met IVN, bezoek het voedselbos, geniet van muziek, poëzie en verhalen of kom even tot rust in de natuurkapel. Het natuurfeest is op het terrein van Waterscoutinggroep Cornelis de Houtman, Platteweg 42a in Reeuwijk. Voor sommige workshops geldt een maximaal aantal deelnemers. Er is dus wel enige haast geboden. Wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan alvast aan via www.weilandklooster.nl/natuurfeest.

StoryTrail Theaterwandeling
Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert: de StoryTrail stadswandeling Gouda. De StoryTrail is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Verhalenverteller Brot van Gromme is je gids op zondag 25 september. Brot neemt je mee naar het verre verleden van de stad. Hij heeft een oud koffertje bij zich, waaruit hij de mooiste verhalen tevoorschijn tovert. Verhalen over de helden en de schurken die hier vroeger woonden. Over kooplui, sluiswachters, zakkendragers, viswijven, bierbrouwers en kaaskoppen. Én over een dappere schippersjongen die op zoek is naar zijn verdwenen vader. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/gouda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kinderen: € 9,79).

dinsdag 27 september

Computervragenuurtje
Iedere dinsdag van 10.30-12.00 zitten medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Loop gerust eens binnen. Info: Patricia van Waas (0182 590101). Adres ‘t Govertje: Ouverturelaan 12, Gouda

woensdag 28 september

Mixed media inloopatelier
Je bent welkom om te werken aan je eigen mixed media project. Je kunt gebruik maken van gereedschappen en materialen die ik in mijn atelier heb liggen, maar uiteraard kun je ook zelf een en ander meenemen. Een groot vel 'speciaal' papier of een schildersdoek zijn niet bij de prijs inbegrepen. Als je wil, kun je je werk bij mij achterlaten om er een volgende keer verder mee te gaan. Ben je van plan te komen? Graag vooraf een berichtje. Mailen kan naar contact@metmarrit.nl. Deelname aan het inloopatelier kost €12,50. Een 5x strippenkaart €57,50.Je kunt de deelnameticket en de strippenkaart aanschaffen via www.metmarrit.nl.

zaterdag 1 oktober

HondZoek door Theatergroep FunktioneelNaakt
Willen, maar niet kunnen. Drie mensen overleven. Vanuit de veiligheid van hun zelf gecreëerde eilandjes komen ze noodgedwongen in de jungle van het echte leven terecht. Bang en in de war, vechtend met en niet te stoppen twijfel, worstelen ze zich door de voortdurende stroom van verwachtingen en kansen, hun eigen pre-midlifecrisis en hun relaties. Maar is overleven wel de bedoeling? Kijk op www.funktioneelnaakt.nl.