Johan Blacquiere.
Johan Blacquiere. Foto: PR

Kunst expositie Johan Blacquiere

Algemeen

GOUDA • Johan Blacquiere (1939-2016) was een grafisch ontwerper en art director, autodidact aquarellist en etser. Hij ontwierp onder andere de letters van het Joodse Poortje aan de Jeruzalemstraat 5.

Zijn nabestaanden hebben daarom besloten om, samen met een groep vrijwilligers, een (verkoop) kunstexpositie te organiseren ter nagedachtenis aan hem en aan zijn werken uit de nalatenschap. De kunstexpositie zal plaats vinden vanaf vrijdag 23 september tot en met zondag 18 december in de voormalige galerie van zijn vriend en mede kunstenaar Gerrit Kloens aan de Molenwerf 20.

Op vrijdagen en zaterdagen zal de galerie open zijn van 13.00 tot 16.00 uur; op zondagen om de week van 13.00-16.00 uur. Het gaat om de volgende zondagen: 25 september, 09 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november, 4 december en 18 december. De aanleiding voor hen om juist nu te exposeren heeft te maken met de kunstexpositie van Gerrit Kloens, die afgelopen maanden te zien was in deze galerie. Dit was zo inspirerend voor hen, dat zij het stokje nu voor drie maanden willen overnemen.

Poortje

Johan heeft ook zelf vele contacten en projecten in Gouda gehad. Onder ander voor die Goude, De Federatie (in de St. Joostkapel), de kunstuitleen en voor het Joodse Poortje. Er wordt uitgekeken naar een mooie periode vol ontmoeting en herinnering.