Gouda750 sluit af met festival

gouda • De Finale is een 3-daags festival van de Markt tot in de Schouwburg op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september, vol gratis optredens met muziek, dans, (straat)theater en projectie op het stadhuis. Kortom een spektakel voor jong en oud zoals Gouda niet eerder gezien heeft. Het festival wordt georganiseerd door het Programmateam Gouda750 en de Goudse Schouwburg. 

Straattheater & Living statues
Je kunt het straattheater en living statues bekijken op zaterdag 17 september tussen 13.00 en 17.00. Het is te zien binnen het festivalgebied in de binnenstad op verschillende locaties.

XXL Taart
Meerdere Goudse bakkers hebben de handen ineen geslagen en een grote verjaardagstaart gebakken. Burgemeester Pieter Verhoeve snijdt de XXL taart aan op zaterdag om 14:00 uur voor het stadhuis. Iedereen kan een stukje komen halen.

Silent Disco Kids-editie
Ook voor kinderen is er een silent disco. De muziek die de DJ draait wordt via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons verstuurd. De silent disco is gratis toegankelijk op zaterdag van 14:00 – 17:00 uur.

Radman
Op de markt staat van donderdag tot en met zaterdag een 18 meter hoog reuzenrad. Met een koptelefoon kun je tijdens de rit luisteren naar het verhaal over Radman.

q  www.gouda750finale.nl


Drugspand gesloten

gouda • De burgemeester van Gouda heeft vandaag een huis aan de Westhoef gesloten. In het huis is door de politie een hennepplantage gevonden. Zij hebben alle spullen van de hennepplantage weggehaald en het huis verzegeld.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. En dat is onveilig voor de buurt. Het zorgt namelijk vaak voor lekkage, schimmel, stroomstoring en soms zelfs brand. Dat komt doordat hennepkwekerijen geen stroomabonnement hebben, maar stroom stelen van anderen. Daarvoor leggen zij zelf stroomaansluitingen aan die meestal niet goed zijn. Daardoor is de kans op brand in dat huis groot. En dat is gevaarlijk voor mensen die dicht bij dat huis wonen. Burgemeester Verhoeve: "De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat daar vaak overlast en criminaliteit bij komt kijken. Door dit huis tijdelijk te sluiten zorgen we ervoor dat het niet meer als drugshuis gebruikt kan worden en criminelen er niet meer heen komen om zaken te doen.”

Meld drugsoverlast

Omwonenden kunnen helpen bij het aanpakken van drugscriminaliteit. Heeft u drugsoverlast en/of denkt u dat er ergens een hennepkwekerij is? Bel dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook mailen naar ondermijning@gouda.nl. Liever anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000.