Dans is goed en geeft vorm aan diepe emoties

Bodegraven-Reeuwijk • Het Evertshuis heet je van harte welkom om op zaterdag 24 september de betoverende voorstelling Ballads te zien.

Ballads vertelt het verhaal van de ballade door de eeuwen heen aan de hand van live-gespeelde muziek. De teksten en verhalen zijn als voedsel voor de ziel. Elk personage vult een rol in de voorstelling, danser en musicus versmelten in een gezamenlijk verhaal. De ballade vormt een verbindende factor, troostend en verzoenend, juist in deze corona-tijd waarin mensen worstelen met gevoelens en weer op zoek zijn naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen: je bent niet alleen. "In alle tijden putten mensen kracht uit de ballade, en juist nu, in deze bizarre tijd is Ballads een reflectie van nu, relativeert en geeft troost." (Neel Verdoorn). De dansvoorstelling ‘Ballads' begint om 20.00 uur. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie de website.

PTSS

Mensen die een ernstige gebeurtenis hebben meegemaakt, bijvoorbeeld een ongeluk of een traumatische ervaring, kunnen daar heel lang psychische problemen van blijven ondervinden: PTSS ofwel posttraumatische stressstoornis. Dansen kan een (deel van de) oplossing zijn.

q www.evertshuis.nl