Goudse Iconen
Goudse Iconen Foto: Marianka Peters

Adopteer nu een Gouds Icoon

Algemeen

De Goudse Iconen zijn een belangrijk onderdeel van Gouda750 en de betrokken partijen willen de iconen na afloop van het feestjaar graag behouden. Daarom kunnen de Goudse Iconen vanaf nu geadopteerd worden. 

Ruim de helft van de 50 iconen heeft inmiddels een nieuwe eigenaar en plaats in de stad gevonden voor na de feestperiode. Iets minder dan de helft zoekt nog een adoptant. 

Veiling
Op de website van Gouda750 staat een overzicht van de beelden die nog ter adoptie zijn. Op deze website is een veiling geopend. Naast de hoogte van de bieding, is ook het plan voor het beeld doorslaggevend in of de bieder het beeld in bezit krijgt.

Adoptieprijs        
De adoptieprijs is 5000 euro per stuk, maar er kan geboden worden vanaf 500 euro. De 5000 euro is gebaseerd op het kunstenaarsbeeld en voor een beeld gemaakt door een groepering uit de Goudse samenleving.

De opbrengst van de beelden gaat naar Fonds Gouda750. Dit fonds maakt de projecten in het kader van het feest Gouda750 mede mogelijk. Je kunt op een icoon bieden of het bijvoorbeeld schenken aan een instelling of organisatie. Ook kun je een crowdfunding actie opzetten, neem dan even contact op via iconen@gouda750.nl 

Wil je meer weten over deze actie? Klik dan hier.