NOS Nieuws van de Week start op TV West

gouda • NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Hierdoor is het nieuws te begrijpen voor iedereen, ook voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse tal en met lezen en schrijven. Vanaf 8 september start TV West met een wekelijkse uitzending. Iedere donderdag is het nieuws te zie om 12.15 en 15.15 uur. In NOS Nieuws van de Week komen drie nieuwsonderwerpen aanbod per uitzending. Sommige woorden worden extra uitgelegd, en er wordt rekening gegouden met woordkeuze, tempo en het gebruik van beeld. Het nieuws wordt gepresenteerd door bekende NOS Journaal presentatoren.


Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: "We hebben gemerkt dat het ‘NOS Nieuws van de Week' een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan, waaronder TV West.” Het NOS Nieuws van de week begon als experiment in november 2021. Eerst was het alleen op Youtube te kijken, maar inmiddels enden verschillende lokale en regionale omroepen het uit. Het blijft wekelijks verschijnen op Youtube.


Feestje in Evertshuis

bodegraven • Een top feestje tijdens hét feest van het jaar in Bodegraven: de Najaarsmarkt. Op vrijdagavond 16 september zet het Evertshuis de deuren open voor de enige echte Najaarsmarkt Disco. Reserveer nu alvast je tickets online. Drive-inn show Zo vader, zo zoon met Bart, Daddy Dj en Dj Rob draaien met alle plezier al heel wat jaren mee in Bodegraven en omstreken. Het Evertshuis maakt er een feestje van. Gooi je haar los en dansen maar.

q  www.evertshuis.nl