woensdag 7 september

Nieuw dansseizoen At va’ani
Op woensdag 7 september start het nieuwe dansseizoen bij volksdansgroep At va'ani. We dansen ook dit seizoen aan de Columbuslaan 2, Gouda. Aanvangstijd is 19:30 uur.Nieuwe leden zijn van harte welkom, speciaal voor hen organiseren wij op woensdag 28 september een Open Dansavond, van 19:30 uur - 20:30 uur. Aansluitend start op woensdag 5 oktober een Opstapcursus van zes lessen voor nieuwe leden van 19:00 uur - 19:30 uur, aansluitend meedansen tot 20:40 uur.Voor meer informatie kunt u mailen naar info@at-vaani.nl of een kijkje nemen op onze website: http://at-vaani.nl. Graag tot ziens.

zaterdag 10 september

Fabeltastisch Kidsfestival!
Op 10 september viert stichting De Fantasie Compagnie ter ere van het 5-jarig bestaan een Fabeltastisch feest met een heus Kidsfestival!

Open Huis Cultuurhuis Garenspinnerij, StudioGonz en Jeugdtheaterhuis
Open Huis: Kijk, ontmoet, speel en doe mee Op zaterdag 10 september staan de deuren van Cultuurhuis Garenspinnerij, StudioGonz en het Jeugdtheaterhuis wagenwijd open. Iedereen van 2 tot 102 is van harte welkom om tussen 14.00 uur en 17.00 uur te komen spelen, kijken, snuffelen, creëren, musiceren, speuren en meer.

Concert “Gouda750”
De Stichting Goudse Kamermuziek Concerten viert in samenwerking met de Stichting Goudse Sint-Jan op zaterdagavond 10 september om 20:00 uur het 750ste jaar van Gouda met het feestelijke Concert "Gouda 750" in de Goudse Sint-Jan. Programma: F. Schubert: Forellenkwintet in A Majeur D667W.A. Mozart: Dubbelconcerto voor twee piano’s in Es Majeur KV365C. Saint-Saëns: Het Carnaval der Dieren, Uitgevoerd door piano(2), viool(2), altviool, cello, contrabas, fluit, klarinet, xylofoon en verteller. Na afloop is er gelegenheid om met een hapje en een drankje gezamenlijk na te genieten van deze ongetwijfeld feestelijke muzikale avond. Wij heten u van harte welkom! Uw kaarten kunt u reserveren op www.goudsekamermuziekconcerten.nl.

zondag 11 september

Concert Elise Mannah in Gouda
Op zaterdagavond 10 september is er in de Pauluskerk een concert met zangeres Elise Mannah. Op het programma staan zowel eigen liedjes van Elise als bekende liederen. Een verrassend en interactief programma voor jong en oud. Elise Mannah zingt over liefde, hoop, geloof en over het leven van alledag. Eigenlijk is ze veel meer dan een zangeres. Ze schrijft liedjes, ze vertelt verhalen, ze ontroert, relativeert, entertaint. Elise is een veelzijdig artiest die regelmatig te zien is als soliste bij Nederland Zingt en gevraagd wordt voor speciale diensten in kerken, bij events, bruiloften of tijdens huiskamerconcerten. Daarnaast toert ze regelmatig langs theaters in Nederland met een soloprogramma of in samenwerking met andere artiesten. Samen met haar pianist zal Elise een verrassend breed repertoire laten horen. Toegang is gratis. Het concert begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur).

dinsdag 13 september

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
Iedere dinsdagochtend van 10.30-12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Loop gerust eens binnen, zij helpen u graag. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel 0182-590101. Adres ‘t Govertje: Ouverturelaan 12, 2807 JT Gouda

zaterdag 17 september

Zin om te zingen?
Het projectkoor ‘Revive’ organiseert twee keer per jaar een project waarbij zangliefhebbers op kunnen inschrijven. Tijdens het tweede project word onder andere het oratorium ‘Ruth’, geschreven door Johan Bredewout, ingestudeerd. De muzikale leiding is in handen van Wim de Penning. Op zaterdagmiddag 17 september om 13.30 uur vindt er een Meet & Greet plaats voor ontmoeting en toelichting van het project in Gebouw ‘De Bron’, De Montignylaan 15a, te Schoonhoven. De koorrepetities worden gehouden op dinsdagavond 20-9, 27-9, 4-10, 11-10, 18-10, 1-11, 8-11 van 20.00-22.00 uur. Op zaterdagavond 12 november vindt de uitvoering plaats in ‘De Hoeksteen’ te Schoonhoven. We worden begeleid door André de Jager op orgel, Lennart Morée op piano en Marjolein de Wit op fluit. Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen met dit project? Kijk voor meer informatie op www.projectkoorrevive.nl of mail naar info@projectkoorrevive.nl.

dinsdag 20 september

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30, Gouda, ‘t Govertje. Iedere dinsdagochtend van 10.30-12.00 zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Loop gerust eens binnen, zij helpen u graag. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel 0182-590101.Adres ‘t Govertje: Ouverturelaan 12, 2807 JT Gouda.

zondag 25 september

StoryTrail door Gouda
De StoryTrail is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Verhalenverteller Brot van Gromme is je gids op zondag 25 september. Brot neemt je mee naar het verre verleden van de stad. Hij heeft een oud koffertje bij zich, waaruit hij de mooiste verhalen tevoorschijn tovert. Reserveren: www.storytrail.nl/stadswandeling/gouda. Kortingscode: STORYTRAIL-7337KRT.