Hester Hage en Martijn Kuiler gaan Het Kontakt - Goudse Post verder helpen richting de toekomst.
Hester Hage en Martijn Kuiler gaan Het Kontakt - Goudse Post verder helpen richting de toekomst. Foto: Sandra Zeilstra

Hester Hage volgt Marianka Peters op als redacteur

Goudse Post nieuwe stijl

gouda • Het Kontakt - Goudse Post heeft een nieuw gezicht. Hester Hage (33) volgt als eindredacteur Marianka Peters op. Die zwaaide vorige week na tientallen jaren trouwe dienst af. "Deze editie is de eerste waar ik aan mee mag werken", lacht Hester. "Het is een hele uitdaging." 

De nieuwe krantenwereld

Die uitdaging mag er zijn. Wie Gouda een beetje kent, weet dat Marianka Peters al bijna sinds mensenheugenis met haar notitieboekje en camera door de straten van Gouda struint. Op zoek naar nieuwtjes, leuke weetjes, intriges en mooie plaatjes. Aan Hester Hage de eer om die erfenis op te pakken, voort te zetten en uit te breiden. Haar frisse bloed komt daar goed bij van pas; de krantenwereld van nu is een totaal andere dan pakweg twintig jaar geleden. Vroeger kwam nieuws op een oude fiets, tegenwoordig per digitale raceauto. Hester past prima in die nieuwe wereld.

"Ik heb er echt zin in", zegt Hester. "Ik weet al sinds ik een klein meisje was, dat ik iets met schrijven wilde gaan doen. Ik was daar altijd mee bezig. Je kent het wel: je wilt journalist worden, een boek schrijven. Nou, dat boek komt er misschien nog wel, maar journalist, ja, dat werk mag ik nu voor Het Kontakt - Goudse Post gaan doen. Toen ik de vacature langs zag komen, dacht ik: 'Dat is wat voor mij!'"

Mooie Goudse verhalen

De stelregel binnen Het Kontakt Edities is helder: wie als eindredacteur in Gouda werkt, moet in Gouda wonen. Het nieuws ligt immers nog steeds vaak op straat. Hester is een echte Goudse en kan zich prima in die regel vinden. "Ik woon sinds mijn achtste jaar in Gouda, ben in Goverwelle opgegroeid. Daar heb ik op de Hans Christian Andersen school gezeten. Dat was een leuke tijd. De vriendinnen die ik daar heb ontmoet, daar ga ik nu nog steeds mee om. We gaan regelmatig gezellig in Gouda de stad in. Er gebeuren hier best veel leuke dingen. Zeker in dit jaar van Gouda750 zijn er ontzettend veel leuke activiteiten. Ik stap in dit werk nu de viering bijna afgelopen is, maar dat maakt me niet zoveel uit. Er komen vast nog veel meer dingen voorbij."
Of ze straks, als Gouda heeft ontdekt dat Hester Hage het nieuwe gezicht is van Het Kontakt - Goudse Post, nog steeds anoniem haar terrasje kan pakken? Hester ziet er geen probleem in. "Ik hou van mensen en sta eigenlijk voor iedereen open. Ik denk ook dat je toegankelijk moet zijn, als je voor een krant als de Goudse Post werkt. Mijn interesses zijn ook heel breed. Ik vind politiek interessant, maar hou ook van cultuur en things to do. Maar het meeste hou ik toch van mensen. Ik weet zeker dat heel veel Gouwenaars een mooi verhaal te vertellen hebben. En als ze dat met Gouda willen delen, dan ga ik graag naar ze luisteren. Het is toch mooi om op plekken te komen en mensen te spreken, die je normaal gesproken niet zou leren kennen? Dat vind ik wel een heel mooi aspect van dit werk. Ik wil dan ook heel graag werken aan een krant voor alle Gouwenaars. Van jong tot oud en van alle richtingen. Ouderen hebben mooie verhalen te vertellen, maar veel jongeren zijn ook met interessante dingen bezig. Hoe leuk zou het zijn om daar in de Goudse Post en de website een mooie mix van te maken?"

'We gaan er voor zorgen dat iedereen in Gouda zich in de Goudse Post herkent'

Vogels en schilderijen

Wie naar aanleiding van de foto denkt, 'Dat gezicht heb ik toch al eens gezien?', dat kan kloppen. Hester werkt namelijk al een poosje als vrijwilliger bij de Vogelopvang in Gouda. Want naast mensen is ze ook gek op dieren. "Er komt van alles binnen bij de vogelopvang. Ik help op de zaterdagen met schoonmaken van de verblijven en het verzorgen van de dieren. Daar geniet ik van en ik kan de vogelopvang er een beetje mee helpen. Daarnaast heb ik schilderles op de Garenspinnerij. Ik heb tekenen altijd al een leuke hobby gevonden, dus op een gegeven moment dacht ik: 'Zou ik ook kunnen schilderen?' Nou, dat lukt aardig, maar het is wel veel moeilijker dan je zou denken."

Ondersteuning

Overigens staat Hester Hage er in haar nieuwe functie niet helemaal alleen voor. Op de achtergrond wordt ze geholpen door Martijn Kuiler, redacteur in de Krimpenerwaard. "We gaan er voor zorgen dat iedereen in Gouda zich in de Goudse Post herkent. Ons medium staat voor iedereen open."

Kopij en nieuwstips kunnen worden gemaild naar: redactie.goudsepost@kmp.nl.