Gouda heeft een eigen kaartversie van Monopoly.
Gouda heeft een eigen kaartversie van Monopoly. Foto: Jan van den Berg

Een stukje historisch Gouda kopen? Het kan dankzij PLUS

Algemeen

GOUDA • Gouda heeft sinds woensdag een eigen versie van het wereldberoemde spel Monopoly™.

Het is een ‘kaarten-versie’, en de PLUS-ondernemers hebben het voor u klaarliggen. Het gelimiteerd verkrijgbare Monopoly DEAL Spel is een opvolger van het bordspel, dat in 2017 op de Goudse keukentafels belandde. Iets ander van vorm, maar het idee blijft hetzelfde. Proberen zoveel mogelijk onderdelen van de historische stad in handen krijgen. Gouda kopen, dus. Een combinatie van gezonde competitie en meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de stad.

“De Goudse PLUS ondernemers hebben dit spel door ons laten ontwikkelen voor en unieke actie voor de Goudse bewoners”, zegt Jelle Marcus van bedenker Bright Loyalty. “Het is een snel en dynamisch kaartspel, met de bekende straten, havens, sportverenigingen en bezienswaardigheden erin verwerkt. De speldoos, de kaarten, de Actiekaarten zijn aangepast naar Goudse stijl. Iedereen in Gouda zou het eigenlijk moeten spelen.”

PLUS

Zover zal het door de gelimiteerde oplage niet komen, maar wie snel is, kan dit Goudse pareltje misschien snel in de wacht slepen. Leuk als cadeautje, of gewoon om zelf thuis te spelen. Het is vanaf nu verkrijgbaar bij PLUS van Ee aan de Constantijn Huygensstraat en PLUS Koornneef aan de Thorbeckelaan. Onze tip: ga niet langs af...