Girls and Boys Spel: Hadewych Minis.
Girls and Boys Spel: Hadewych Minis. Foto: Joris van Bennekom

Duik in de wereld van theater

gouda • Het theaterseizoen van De Goudse Schouwburg gaat binnenkort van start. Op 15, 16 en 17 september organiseren zij de Finale Gouda750, een 3-daags festival van De Markt tot in de Schouwburg.

Na dit feestelijke weekend gaat ook hun eigen seizoen 2022/2023 van start. Met zo'n 250 professionele voorstellingen is er weer een ruim aanbod. Directeur Tineke neemt je mee in haar persoonlijke theaterreis langs de voorstellingen waar ze benieuwd naar is en die ze zeker gaat bezoeken in de eerste helft van dit seizoen. Uiteraard is er nog veel meer moois te zien in dit seizoen. Het gehele aanbod staat op de website www.goudseschouwburg.nl en bij de tickets- en servicebalie aan de Boelekade liggen ook nog programmabrochures die je kunt ophalen.  

Girls & boys – Hadewych Minis, 8 oktober (toneel) 

"Een voorstelling waarvan ik blij ben dat deze voor een korte periode terug op de planken komt. Het verhaal gaat over een onverwachte ontmoeting op een luchthaven die uitgroeit uit tot een prachtig liefdesverhaal. Het stel koopt een huis, ze trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. Daria Bukvic regisseert Hadewych Minis in een verhaal dat begint als een sprookje en eindigt als een nachtmerrie. Overladen met 5-sterren, geselecteerd voor het Theaterfestival en met een nominatie voor de Theo d’Or voor Hadewych."

Via Berlin – Acts of Citizenschip, 14 oktober (muziektheater) 

"Op Oerol zag ik dit jaar de voorstelling van Via Berlin met het Berlage Saxofoon Quartet. Via Berlin maakt voorstellingen over actuele maatschappelijke thema’s. Problematiek waarvan we dachten ‘dat is ver van ons bed’ komt plotsklaps heel dichtbij in een fictief verhaal over Belgische vluchtelingen en gesloten Nederlandse grenzen. Een stuk over de complexiteit van verantwoordelijkheid en schuld, en over de vraag hoe goede daden onbedoeld toch schadelijke gevolgen kunnen hebben. Over bureaucratische rompslomp, politieke statements en humanitaire overwegingen. En wat is nu precies het goede om te doen? Met alles wat er op dit moment in Nederland gebeurt een zeer actuele voorstelling. Gebrach met humor en begeleidt door prachtige saxofoonklanken."

 Angry Young Men – Wat we doen, 18 oktober
Vlijmscherp theater met hiphop over leven aan de onderkant van de samenleving.

q www.goudseschouwburg.nl