Afbeelding
Foto: 123rf.com

Opblaasbadje of luchtbed de deur uit? Breng het naar Cyclus

Algemeen

REGIO • Cyclus start met een proef apart inzamelen van opblaasartikelen. Vanaf 29 augustus kunnen de opblaasartikelen ingeleverd worden bij de milieustraten in de gemeenten Bodegraven Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Door de aparte inzameling krijgen de opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een nieuw product. De proef loopt tot en met oktober.

Opblaasartikelen zoals zwembanden, strandballen, opblaasfiguren, zwembandjes, zwembadjes en luchtbedden zonder een laag velours kunnen ingeleverd worden. Dus geen ballonnen en harde ballen (zoals een voet- of volleybal). Op de milieustraten in Bodegraven Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas staat een speciale container waar de opblaasartikelen aangeboden kunnen worden.

Ook kunnen de opblaasartikelen ingeleverd worden bij de Mobiele Milieustraat in de deelnemende gemeenten. De opblaasartikelen moeten dan wel in een boodschappentas passen.

Recycling

Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Het is daarom zonde om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad. Cyclus zamelt de opblaasproducten in, Vinylrecycling zorgt voor de recycling van het PVC. Zo worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof voor bijvoorbeeld tuinslangen, slippers en schoenzolen. Zo werken we samen aan een circulaire economie.