Wethouder Anna van Popering (l) opent met een deelnemer  de verbouwde boerderij onder het toeziend oog van Jolanda de Ruiter.
Wethouder Anna van Popering (l) opent met een deelnemer de verbouwde boerderij onder het toeziend oog van Jolanda de Ruiter. Foto: Marianka Peters

De Klup en SamSam onder een dak

Algemeen

GOUDA - De Klup, SamSam en de wijk zijn verenigd en ontmoeten elkaar in de verbouwde en vernieuwde Kluphoeve aan de Bloemendaalseweg 68.

Het was geen luxe om SamSam van de Bleulandweg te verhuizen naar de Kluphoeve. Vorig jaar stond de Klup op het randje van een faillissement door onder andere Covid19, waardoor de activiteiten moesten worden gestopt. Ingrijpende maatregelen waren nodig, onder andere het afscheid moeten nemen van personeel, bestuursmaatregelen en het integreren van SamSam in de Klup. Afgelopen periode is er hard gewerkt om De Klup - letterlijk en figuurlijk - van een modern jasje te voorzien. 

De Kluphoeve heeft een andere inrichting en invulling van de ruimtes gekregen, het pand is verbouwd en gemoderniseerd. Voor de kinderen van de Naschoolse Opvang is van de zolder een leuke en veilige speelzolder gemaakt. Op de begane grond is een moderne keuken gerealiseerd voor de eetcafé activiteiten en is de algemene ruimte ingericht in een gezellige restaurantachtige sfeer. Het resultaat is begin juni opgeleverd.

“Het is een jaar geweest van handen uit de mouwen steken, rekenen, tekenen, schoonmaken, verhuizen en inrichten. Wij zijn heel blij met het resultaat en vinden dat Gouda er weer een mooie en fijne plek bij heeft waar onze deelnemers, vrijwilligers, buurtgenoten en iedereen die daar behoefte aan heeft elkaar kan ontmoeten en om Onbeperkt kan Genieten. We ontmoeten je graag!” memoreerde de  directeur Jolande de ruiter.

Dit alles kon worden gerealiseerd met onder andere financiële ondersteuning vanuit de gemeente, en giften van Stichting Diaconessen, de Montagne Stichting en door middel van een crowdfundingsactie van de Goudse Post en met heel veel hulp van vrijwilligers. Bovenop dit alles kwam een legaat van een overleden clublid, Frank de Jong. Hierdoor kon ook de bar worden gerenoveerd.

“De Klup is klaar voor de toekomst en kan weer een veilige en gezellige thuishaven bieden aan deelnemers, vrijwilligers, buurtbewoners en een ieder die daar behoefte aan heeft,” aldus Sies Hamersma, bestuursvoorzitter van de stichting.

Marianka Peters