Gouwemoment in Sint-Janskerk

gouda • In de Sint-Janskerk is vrijdag 19 augustus om 12.00 uur het zevende Gouwemoment van dit seizoen. Voorganger is deze keer ds. Marco Batenburg, predikant van de Sint Janskerk. De bekende sopraan Nanette Mans zingt een Magnificat. Stadsorganist Gerben Budding bespeelt het orgel.


Rouwcafé: is thuis nog wel thuis?

gouda • Het Rouwcafé heeft een thema voor de maand augustus: 'Thuiskomen'. Als we een dierbare hebben verloren, gaan we na een tijdje weer op zoek naar activiteiten om te doen. Even wat afleiding. Maar daarna kom je thuis. Is thuis dan nog wel thuis? Het is niet meer zoals het was. Je bent een dagje uit geweest en wordt voor de deur afgezet. Niemand die even met je mee naar binnenloopt om die eerste eenzame momenten op te vangen. Of je gaat met lotgenoten naar de film in het Filmhuis. Dan is de film afgelopen en fiets je toch weer alleen naar huis. Dan is thuiskomen eens te meer een confrontatie met het verlies van je partner. Maakt het nog verschil of je dierbare al eerder uit huis was door bijvoorbeeld een opname? Tijdens het Rouwcafé kunnen bezoekers hierover ervaringen uitwisselen; misschien kunnen ze elkaar helpen met tips. Ze luisteren naar elkaar en het is fijn om van elkaar te weten dat dit moeilijke momenten zijn. de bijeenkomst is op zondag 21 augustus van 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur). Plaats van handeling is het aar Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, Gouda. De kosten zijn 5 euro inclusief consumpties. Aanmelden kan via info@boek-en-troost.nl..


Omgaan met pubers

gouda • Pubers, hoe ga je ermee om? Het CJG Gouda organiseert de cursus Omgaan met pubers voor ouders van een puber van 11 tot 16.

q www.cjgcursus.nl