Belasting helpt bij scheidingsvragen

gouda • Heb jij je huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract net verbroken? Weet dat dit gevolgen kan hebben voor je belastingen en toeslagen. Omdat er een hoop op je afkomt bij een scheiding zetten de Belastingdienst en Toeslagen vijf dingen op een rij die voor iedereen goed zijn om meteen te regelen. Hulp nodig? Kijk op belastingdienst.nl/scheiden of volg op donderdag 8 september van 19.30 tot 20.45 uur het gratis webinar ‘Scheiden of uit elkaar'.

"Als je uit elkaar gaat, moet je opeens veel regelen. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Hoewel je vast niet als eerste aan je belastingzaken denkt, is het toch belangrijk een aantal dingen meteen te regelen. Want deze hebben gevolgen voor de belasting die je moet betalen of terugkrijgt of voor de toeslagen die je kunt krijgen. En misschien kom je wel in aanmerking voor een heffingskorting of een toeslag”, aldus belastingexpert Manuela van Blanken.

Vijf dingen om meteen te regelen

Door de scheiden-checklist in te vullen op belastingdienst.nl/scheiden zie je wat jij in jouw situatie moet regelen. Nu of later. Maar er zijn een paar dingen die voor iedereen slim zijn om meteen te doen.

- Check je DigiD en je rekeningnummer en geef je verhuizing door

- Geef de veranderingen in je leven door via Mijn Toeslagen en ga na of je recht hebt op nieuwe toeslagen.

- Heb je samen een woning? Check wie de hypotheekrente mag aftrekken.

- Pas je voorlopige aanslag aan of vraag er één aan.

- Bedenk alvast hoe je belastingaangifte wil doen, alleen of samen.

Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/scheiden. Of meld je hier meteen aan voor het gratis webinar ‘Scheiden of uit elkaar'. Je kan het maar beter geregeld hebben...

q www.belastingdienst.nl/scheiden