Wijkcentrum Van Noord viert groot feest voor iedereen

gouda • Wijkcentrum Van Noord, naast winkelcentrum Bloemendaal, viert zaterdag 27 augustus groot feest. De week erna is het de beurt aan wijkcentrum De Walvis in Korte Akkeren, vooral op zaterdag 3 september. Iedereen die iets met de wijken heeft is welkom. Er is veel te doen deze dagen, want het draait om ontmoeten en ontdekken. Er zijn gratis workshops voor jong en oud. Bezoekers kunnen struinen over de rommelmarkt, smullen van hotdogs, muffins en smoothies. En dan is er natuurlijk live muziek en nog veel meer.


Steunpunt Midden Holland zoekt vrijwilligers

gouda • Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi. Dat is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steunpunt Midden Holland. Als het levenseinde nabij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden, buren van groot belang. Mantelzorgondersteuning van vrijwilligers kan dan uitkomst bieden. "Wat veel mensen niet weten is dat we deze ondersteuning bij de mensen thuis of in het wooncentrum aanbieden. Als vrijwilliger Ondersteuning Thuis neem je de taak van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger even kan bijtanken, een boodschap doen of bijslapen. Als thuisblijven niet mogelijk is, is het bijna-thuis-hospice een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen. Als vrijwilliger werk je twee keer per week vier uur in het hospice in Gouda of Waddinxveen. We hebben mensen nodig die betrokken zijn, kunnen samenwerken, gezelligheid en rust meebrengen, stabiel in het leven staan en tijd hebben."

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van Steunpunt Midden Holland. Daar staat alles wat u wilt weten. Contact opnemen via de site is mogelijk.

q  www.steunpuntmh.nl