Spanning met petanque en jeu de boules

gouda • Het Open Gouds Kampioenschap Petanque en Jeu de Boules was een mooi voorbeeld van hoe populair beide sporten in onze gemeente zijn.

Met 64 teams was het toernooi volgeboekt. Onder prachtige weersomstandigheden werden er vijf partijen gespeeld, alvorens de finalisten voor de Petanque finale en de Jeu de Boules finale bekend waren. Na drie partijen werd een opsplitsing gemaakt, waarbij de sterksten in een aparte poule uitkwamen voor het Gouds Kampioenschap Petanque en de overige spelers zich konden opmaken voor het Gouds Kampioenschap Jeu de Boules. Het was verheugend dat meerdere jongeren aan het kampioenschap deelnamen. Er waren ook meerdere teams van ver buiten de regio Gouda.De finale voor het Gouds kampioenschap Petanque werd gespeeld tussen de teams Tim van Drunen Littel / Tino Rodrigues (PUK-Haarlem) en Max Tophoven / Nico Veldman jr (De Meteoor-Amsterdam). Het team Tophoven / Veldman had duidelijk meer moeite met de terreinomstandigheden en met een eindstand van 13-4 kon het team Van Drunen / Rodrigues de kampioensmedailles in ontvangst gaan nemen. De finale van het Gouds Kampioenschap Jeu de Boules werd gespeeld tussen de teams Ivar Snoei / Bas Verwaal (JBV Lekkerkerk) en Romulo van Stockum / Christian Bos (Les Cailloux-Zeist). Hier bleek het team Snoei / Verwaal na een spannende strijd toch de sterkere spelers: 13-10.

In september organiseert PV Gouda weer haar jaarlijkse Vakantie Napret actie, waarbij belangstellenden in 4 gratis lessen de basisbeginselen van de petanque sport wordt bijgebracht.

q www.goudapetanque.nl