Zomerse workshops prikkelen de creativiteit in de Garenspinnerij

gouda • Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen zichzelf in augustus onder dompelen in de kunst en cultuur bij diverse zomerworkshops in de Garenspinnerij. Tot zaterdag 20 augustus zijn er workshops voor iedereen die iets nieuws wil uitproberen, maar ook voor degenen die zich willen verdiepen in hun favoriete discipline. Iedereen kan zich inschrijven voor de Ademworkshop, Aquarel en meer, Cyanotype, Kennismaking Theater, Zeefdrukken, Smeed een ring, Maak en druk je eigen ansichtkaart, Landschap in Textiel en Warm je stem op met Vrolijke noten. En wie een of twee workshops te mager vindt, kan meedoen aan een van de workshopweken: Portretweek, Schilderweek Schilderen als de Oude Meesters en Schilderweek Gemengde technieken. Meer informatie is te vinden op de website.

q  www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl


Genieten van de Goudse portretten van Bram Tackenberg

gouda • Met meer dan 275 geportretteerde Gouwenaars heeft fotograaf Bram Tackenberg in het kader van Gouda750 de menselijkheid van deze jarige stad in beeld gebracht. Trots én kwetsbaar openden bewoners hun deuren voor hem en laten ons zien dat ze er zijn en samen de stad dragen. Het was een intensieve, maar o zo inspirerende klus voor de fotograaf.

De Woonkamers

De nieuwste deelserie van zijn langlopende fotoproject ´De Woonkamers´ wordt 21 augustus terggegeven aan de stad. Vanaf dan zijn er, verspreid over drie locaties in de buitenwijken van Gouda, meer dan 200 portretten te zien. Ook de speciaal gerealiseerde 'krantenserie', met daarin de portretten, aangevuld met interviews, wordt dan gelanceerd.


StoryTrail Stadswandeling door 'oud' Gouda

gouda • Een verteltheatervoorstelling met de straten en stegen van de binnenstad als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling Gouda. Op zondag 28 augustus neemt acteur Godefridus van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee naar het verre verleden. Onderweg vertelt hij de mooiste verhalen uit de stadshistorie. In de geschiedenis van Gouda wemelt het van de sterke verhalen, dat merk je tijdens deze wandeling al snel. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend avontuur. Je wordt goeie maatjes met viswijven en turfdragers. Je ontdekt de kracht van bier en kaas. Je ervaart enorme rijkdom, diepe armoe, bittere strijd en innige liefde. En je gaat samen met schipperszoon Wouter op zoek naar zijn spoorloos verdwenen vader. Zo wandel je dwars door de bewogen historie van Gouda. De stadswandeling begint om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

q www.storytrail.nl/stadswandeling