Waar waren de bootjes?

Gouda 750 moet vooral bestaan uit stadsbrede evenementen. Ik schiet hem er maar gelijk in, want dat was Gouda Waterstad absoluut niet. Het speelde zich vooral af op en rond de singels, maar in de binnenstad gebeurde er helemaal niets. Toeristen liepen doelloos op de Markt op zoek naar bootjes. Alleen de Jan Salie lag eenzaam en verlaten in de haven. 

Waarom lagen er geen bootjes in de Hoge en Lage Gouwe en de Oost en Westhaven? Navraag leerde mij dat de kademuren té instabiel zijn om aan te meren. Dat gelooft toch niemand! Ik denk dat de kademuren meer te lijden hebben van wagens van de grootgrutters, Cyclus en ander zwaar verkeer dat hier dagelijks overheen dendert. Dan moet een bootje aanmeren ook kunnen.

Ik weet wel wat er speelt. Het evenement was financieel al uitgekleed voordat het begon. Dus was er voor snoei- en baggerwerk gewoon geen geld om flink uit te pakken, zoals in 2008 wel is gedaan. Dit was de laatste keer dat de grachten werden uitgebaggerd. Ik vind het een gemiste kans voor Gouda Waterstad dat de binnenstad er niet bij betrokken is geweest. Het had zoveel mooier kunnen zijn.