Gouwe Moment in het teken van rechtvaardigheid

gouda • Op vrijdag 5 augustus 2022 zal om 12.00 uur het vijfde Gouwe Moment van dit seizoen plaatsvinden in de Goudse Sint-Jan. Spreker is deze keer Wouter den Ouden van het Oecumenisch Initiatief Gouda. Zijn tekst is ‘Rechtvaardigheid, een opdracht’. Organist Bas Koster bespeelt het orgel. Er wordt muziek ten gehore gebracht van Modest Moessorgski. Ook klinken er Taizé-liederen.

q  www.rvkgouda.nl


Red Strats spelen Cliff & The Shadows

gouda • The Red Strats geven op zondag 7 augustus vanaf 14.00 uur een spetterend optreden in het Houtmansplantsoen aan de Fluwelensingel. De bekende tribute-band speelt het repertoire van Cliff Richard & The Shadows. "Er is nog steeds grote belangstelling voor deze muziek en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Deze muziek wordt uiteraard gespeeld op de Rode Fender gitaren waarmee The Shadows beroemd geworden zijn."


Tijdelijke school

waddinxveen • In de Waddinxveense wijk Park Triangel komt een nieuw schoolgebouw. Dit najaar start de bouw van een school in twee lagen met acht lokalen. Gebruikers worden de openbare Dick Brunaschool en Quadrant Kinderopvang. Na de zomervakantie kunnen al zo'n 250 kinderen terecht in tien tijdelijke lokalen. De nieuwe school met groene buitenruimtes aan de Parklaan is bedoeld als vaste uitbreiding voor het naastgelegen hoofdgebouw met de Dick Brunaschool en de christelijke basisschool TOV. Daar krijgen nu bij elkaar achthonderd leerlingen les.


Jumbo komt nu echt

gouda • Aan de Fluwelensingel komt volgend jaar een filiaal van grootgrutter Jumbo. Het is de bedoeling dat rond de kerstdagen de eerste klanten er hun boodschappen kunnen doen. De super komt op de plek van de vroegere Opelgarage De Jong. Omwonenden zagen de komst van Jumbo niet zitten. Ze vreesden overlast door het transport en de grote toeloop van mensen. Uiteindelijk gaat de 1500 vierkante meter grote Jumbo er nu dat toch komen en moet men zich bij het verlies neerleggen.