Lezing Paul van Tongeren: tolerantie

gouda • Het begrip tolerantie zit diepgeworteld in de geschiedenis van onze stad. Zo kunnen we door de tolerante houding van het stadsbestuur in de 16e-eeuw, nu genieten van unieke kunstschatten in 'Beleef het Wonder van Gouda'. Wat kunnen we vandaag leren van de houding en gedachten van toen? Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands, bekijkt deze vraag in zijn lezing ‘Tolerantie: van toen naar nu’ op 31 augustus om 20.00 uur in de Sint-Janskerk. Reserveren kan online.

q  www.museumgouda.nl


Open huis in atelier

gouda • Iedereen is op zaterdag 6 augustus welkom op het maandelijks Open Huis van Steunpunt Midden-Holland. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 13.00 uur een kijkje nemen in het Atelier achter het Hospice aan de Ridder van Catsweg 67. Vrijwilligers zijn aanwezig om u te informeren over Ondersteuning Thuis, verblijf in een van de hospices (Gouda of Waddinxveen) en vrijwilligerswerk bij Steunpunt Midden-Holland. Ook heeft u de gelegenheid om tijdens het Open Huis een expositie te bekijken. In de zomer exposeert Elma de Bock met prachtige schilderijen van foto's die ze zelf maakt. Bij verkoop van een kunstwerk gaat een deel van de opbrengst naar Steunpunt Midden-Holland.

q  www.steunpuntmh.nl


Herinneringen maken met foto's

gouda • De fotografen van Moment Design brengen verhalen in beeld van mensen die lief en leed met elkaar delen. In september organiseren ze de Betekenisweek. Dan bieden ze mensen mensen die ernstig of chronisch ziek zijn (geweest) een gratis fotoshoot aan. Zo creëren ze tastbare herinneringen aan betekenisvolle momenten van liefde en verbinding.

q www.momentdesigncollectief.nl