Garro Wiersema in zijn muziekstudio.
Garro Wiersema in zijn muziekstudio. Foto: Sandra Zeilstra

'Bij mooi feest hoort stevig anthem'

gouda • Elk groot evenement heeft zijn eigen herkenningstune. Dat van Gouda750 komt van Garro Wiersema. Wie het hoort, herkent direct de geluiden van de stad. En meer.

Het carillon, stemmen van Goudse mensen, het geklingel van champagneglazen. En dan die heerlijke beat eronder. Garro Wiersema heeft heel wat uurtjes aan zijn 'Gouda750 Anthem' zitten sleutelen, maar nu klinkt het dan ook bijna letterlijk als een klok. "Als je zo'n groot evenement organiseert als Gouda750", zegt de man die onder andere GoudaFM oprichtte, "dan hoort daar een herkenbare tune bij. Of je nou de koning ontvangt, een barbecue houdt in een wijkpark of met Goudse Giganten door de stad loopt, bij al die momenten hoort een tune die iedereen herkent als het geluid van Gouda750. Zo'n lekkere openings- en slotpingel maken kost wel tijd, maar ik vond het een feest om hem te componeren."

Rondje boven de stad

Wie het Gouda750 Anthem hoort, krijgt na de eerste vette beats het gevoel op te stijgen en een rondje over Gouda te vliegen. "Ik hoop dat de organisatie van Gouda750 het onder alle video's zet die over het feest zijn en worden gemaakt', zegt Garro. "Er is een mooi logo en dus ook een anthem. Als je feest viert, moet je het goed doen."

Kijk op YouTube onder Gouda750 Anthem om de tune van Garro te bewonderen.