Meer geld verdienen kán

gouda • Krapte op de arbeidsmarkt: dat betekent een betere positie voor werknemers, bijvoorbeeld om een hoger salaris te krijgen.

Voor een hoger salaris zijn Zuid-Hollanders vooral bereid tot actie. Onderhandelen over salaris (31,7%) Veranderen van werkgever (31,7%) Een opleiding volgen (27,7%) Voor zichzelf beginnen (14,3%) Meer uren werken (13,8%). Flexibiliteit lijkt van belang voor Zuid-Hollanders. Slechts 6,3% van de werknemers geeft aan dat ze flexibele werkuren in willen leveren als daar extra loon tegenover staat.
Ook hechten Zuid-Hollandse werknemers relatief veel waarde aan thuiswerkdagen: slechts 8,9% wil vaker naar kantoor als daar meer geld tegenover staat. Bijna een derde van de Zuid-Hollanders wil zelf helemaal geen actie ondernemen voor een hoger salaris (32,1%). De huidige hoge huizenprijzen lijken van invloed op de arbeidsmarkt. Voor 24,1% van de Zuid-Hollanders is de krappe huizenmarkt namelijk een reden om van baan te wisselen. Dit ligt hoger dan het landelijke gemiddelde van 27,7%.