Bewoners van de IJssellaan zijn blij met hun vernieuwde en verduurzaamde huizen.
Bewoners van de IJssellaan zijn blij met hun vernieuwde en verduurzaamde huizen. Foto: Jan van den Berg

Bewoners IJssellaan zijn terug in hun verduurzaamde huis

Algemeen

GOUDA • Na een aantal maanden in een logeerwoning zijn alle bewoners van de IJssellaan 169 tot en met 235 weer teruggekeerd in hun verbeterde en verduurzaamde woning. De vooroorlogse woningen van Woonpartners Midden-Holland aan de IJssellaan ondergingen groot onderhoud en werden verduurzaamd.

Zo ging het energielabel van F naar A. Na de afronding van de werkzaamheden aan de IJssellaan, starten na de vakantie dezelfde werkzaamheden aan de F.W. Reitzstraat. Om deze mijlpaal te vieren organiseerde Smits Vastgoedzorg en Woonpartners Midden-Holland voor alle bewoners en betrokken medewerkers een informele lunch in de IJssellaan met patat en snacks.

Blij om weer terug te zijn

Verschillende bewoners geven tijdens de bijeenkomst aan blij te zijn om weer terug te keren naar de vertrouwde omgeving. Mevrouw Van den Bor van nummer 107: “Het was niet zo leuk om een aantal maanden ergens anders te moeten wonen, maar nu we weer terug zijn is dat wel heel fijn. Ons huis is echt opgeknapt!”

De woningen ondergingen het nodige onderhoud waarbij alles in de woning is nagekeken. Schuren, schuttingen en dakbedekkingen werden vervangen, elektrische installaties gecontroleerd, hang- en sluitwerk nagekeken, ventilatieroosters en rookmelders aangebracht en werd de vloer vervangen. Ook de keuken en de badkamer/toilet werden vernieuwd. Naast dit groot onderhoud werden de woningen ook verbeterd en verduurzaamd. Zo kregen de woningen vloer-, dak- en gevelisolatie, vloerverwarming, tochtafdichting en een mechanische ventilatie.

Eigen keuze bewoners

Tijdens de voorbereidingen voor de werkzaamheden konden bewoners voor de badkamer en keuken kiezen uit de kleur wand- en vloertegels, het aanrechtblad en de kleur van de keuken. Ook een nieuwe laminaatvloer werd gekozen en lag klaar in de woning toen de bewoners na de werkzaamheden weer terugkwamen.

F.W. Reitzstraat

Na de afronding van het werk aan de IJssellaan zijn de werkzaamheden al gestart aan de woningen van Woonpartners Midden-Holland aan de F.W. Reitzstraat. Naar verwachting zullen deze in het eerste kwartaal van 2023 ook gereed zijn en wonen de mensen weer comfortabel.