Lekker lokaal eten, dat is beter voor de wereld.
Lekker lokaal eten, dat is beter voor de wereld. Foto: Shutterstock

Scholen gezocht voor voedsellessen

regio • De vakantie staat voor de deur dus ook een mooi moment om alvast vooruit te blikken op het nieuwe schooljaar.

Een van de projecten binnen de Voedselfamilie Krimpenerwaard is het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn voor het primair- en voortgezet onderwijs. Als eerste wordt een doorlopende serie lessen ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8 rondom lokale producten uit de Krimpenerwaard. Een breed scala aan heerlijke producten groeien en bloeien in de polder. Denk aan fruit, honing, groente, kruiden, brood, vlees, vis, ei en zuivel.

Honing en fruit

In september starten de eerste pilot lessen met Honing & Fruit. Letterlijk interessante kost, waar heel veel over te vertellen valt. Heb je als school interesse? Meld je alvast aan. Een complete serie bestaat uit 28 lessen, deze omvatten excursies en gastlessen op school en is in samenwerking met diverse voedselproducerende bedrijven in de Krimpenerwaard.

Leren over de wereld

Leer over de wereld, begin met lokaal voedsel. dat is het motto van de lessen. Lokaal kopen en consumeren zijn steeds populairder. Ook al omdat het bijdraagt aan de vermindering van wegtransport. En dat is goed voor de wereld als geheel.

q www.voedselfamiliekrimpenerwaard.nl