Verlenging voor subsidie Gevelherstel Gouda 750

gouda • De huidige subsidieperiode van Gevelherstel Gouda 750 wordt verlengd tot het einde van dit jaar. Of zo lang het vastgestelde subsidiebudget beschikbaar is.

Wethouder Erfgoed, Cultuur en Monumenten Thierry van Vugt: “De subsidieregeling Gevelherstel maakt het onderhoud en daarmee het in stand houden van gevels in de historische binnenstad mede mogelijk. Bij het jubileumjaar Gouda750 hoort een historische binnenstad die wij door kunnen geven aan de toekomstige generatie.” 

De subsidieregeling Gevelherstel Gouda 750 is verlengd om de subsidieregeling opnieuw onder de aandacht te brengen bij eigenaren van panden in de historische binnenstad. Het gaat om eigenaren van panden waarbij op basis van de inventarisatielijst is vastgesteld dat er sprake is van bouwkundige gebreken/achterstallig onderhoud. Het gebied dat gebruik kan maken van de subsidie is naast de historische binnenstad uitgebreid met de straten: Wilhelminastraat, Rozendaal, Achter de Vismarkt. Stoofsteeg en Koster Gijzensteeg.

U kunt deze subsidie aanvragen via de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH). Of u kunt bij de omgevingsdienst aanvragen of uw woning voorkomt op de inventarisatielijst. Met deze regeling stimuleert en ondersteunt de gemeente eigenaren om noodzakelijke herstel- en opknapwerkzaamheden aan de gevel van hun pand uit te voeren. Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van de ODMH.