Mooie prestaties voor Roan van der Weide

gouda • GZC Donk-zwemmer Roan van der Weide heeft uitstekend gepresteerd op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) lange baan, dat van 10 tot en met 12 juni plaatsvond in Eindhoven. 

Vanuit GZC Donk had Roan van der Weide zich met zes afstanden voor dit kampioenschap geplaatst. Op vrijdag begon het toernooi met de 400 meter wisselslag, wat Roan gelijk een mooie pr opleverde. Zaterdag stond als eerste onderdeel de 100 meter vrije slag op het programma, gevolgd door Roan zijn favoriete slag, de schoolslag. Met de 200 meter schoolslag tikte hij als 5e van Nederland aan, wat hem ook een pr opleverde. Het lukte Roan helaas net niet om zijn snelste tijd op de 200 meter wisselslag te evenaren. Zondag werd gestart met de 100 meter schoolslag, waarbij Roan zich met de 5e tijd plaatste voor de finale. In een spannende finale tikte Roan als 6e aan. Hij sloot het kampioenschap af met een pr op de 200 meter vrije slag.

Naast Roan hadden ook drie oud-DOnk-zwemmers zich voor dit kampioenschap geplaatst. Fleur van den Eijk eindigde als 18e in het eindklassement en Mijke Ouderkerken als zesde. Annique Rupke werd 7e op de 100 meter schoolslag. Op de 200 meter wisselslag zwom ze een persoonlijk record.