vrijdag 17 juni

Buurtclub
15:00, Gouda, Plaswijck. De Buurtclub in Plaswijck is er voor alle basisschoolkinderen om de week op vrijdagmiddag. Er is een leuk spel buiten, de kinderen zingen vrolijke liedjes en luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. De schilderijen van bijvoorbeeld Rembrandt worden zo ineens duidelijk. Het laatste half uur knutselen de kinderen en wordt er buiten gespeeld. Voor meer informatie: eilander.noordam@online.nl.

zaterdag 18 juni

Theaterstuk ‘Niemand’
15:00, Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij. In Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34a in Gouda wordt op zaterdag 18 juni Niemand uitgevoerd. Iedereen heeft een kenmerkende eigenschap. Egoïstisch, ijverig, nuchter, beleefd, kieskeurig, rebels, vriendelijk, gesloten of filosofisch. Daaraan kan je ze herkennen. Zij zijn iemand. Hebben een identiteit. Daan heeft geen identiteit. Hij is identiteitsloos. “Zij zijn iemand, ik ben niemand.” Aanvang is om 15.00 uur en om 19.30 uur. Kaarten kosten 5 euro per persoon.

zondag 19 juni

Huiskamerconcert
13:00, Gouda, Van der Palmstraat 49. Bij Zangschool Anjo van Hemert aan de Van der Palmstraat 49 in Gouda wordt op zondag 19 juni van 13.00 tot 14.00 uur een huiskamerconcert met klassieke muziek gegeven. Met Marielle Rijkaart (cello), Ton van der Voort (piano), Desiree Staverman Diepenbrock (auteur) en Anjo van Hemert (mezzosopraan). Er is een afwisselend programma met mooie, vrolijke, spannende en ondeugende liederen en instrumentale werken van De Falla, Chausson en Faure. Desiree Staverman zal een inleiding geven op het werk Berceuse van Alphons Diepenbrock. Voor meer informatie of aanmelding: www.anjovanhemert.nl. Er is een borrel na afloop en de mogelijkheid voor het geven van een vrije gift.

StoryTrail stadswandeling Gouda
14:00, Gouda, Gouda. De geschiedenis van Gouda beleven kan tijdens de StoryTrail stadswandeling. Acteur Erik de Beweerde van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt deelnemers mee op een tocht vol historische stadsverhalen. Zij kunnen genieten van vertellingen vol avontuur, vaart en humor. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gouda. Reserveer nu met kortingscode 'STORYTRAIL-337WPT' en betaal 15,50 euro per persoon (kind: 9,79 euro).

zaterdag 25 juni

Benefiet festival Die Kantanky’s
15:00, Gouda, Poppodium So What. In Poppodium So What aan de Vest 30 in Gouda wordt op zaterdag 25 juni het benefietconcert van scouting Die Kantanky’s gehouden. Het wordt een dag volgepland met mooie muziek, overdag door vier verschillende bands en ‘s avonds drie DJ’s uit drie verschillende generaties van de groep. Genoeg plezier voor het oor dus, maar er is ook gedacht aan de fijnproevers onder de bezoekers in de vorm van verschillende foodtrucks boordevol lekkernijen. De tickets zijn geldig voor overdag en ‘s avonds (let op: het avondfeest is 18+). Het avondfeest begint om 22:00. Tickets verkrijgbaar via https://www.so-what.nl.

Muziek aan de Plas
17:00, Reeuwijk, Roei- en Zeilvereniging Gouda. Tijdens Muziek aan de Plas, door de Rotary Club Reeuwijk en Lions Club Gouda-Reeuwijk belangeloos georganiseerde benefietevenement op zaterdag 25 juni zijn er optredens van het (van Radio538/Edwins Evers Show bekende) One-Two-Trio en de dans- en feestband Passadena Dream Band. Het vindt plaats bij Roei & Zeilvereniging Gouda aan de Notaris d'Aumerielaan 35, in Reeuwijk. Dit swingende muziekevenement kan men meemaken vanaf het water in de eigen boot of vanaf de wal. Toegangsbewijzen zijn 40 euro per persoon voor een bootplaats en 28,50 euro voor een walplaats. Voor meer informatie en kaartverkoop zie: www.muziekaandeplas.nl.