Lezing Joyce Sylvester

gouda • Stichting 21 maart zet zich in om vooroordelen, discriminatie en racisme bespreekbaar te maken. Niet over elkaar, maar met elkaar praten om zo tot meer wederzijds begrip te komen. 

In dit verband geeft dr. Joyce Sylvester een lezing op donderdag 16 juni om 20.00 in Sociëteit Concordia Gouda, aan de Westhaven 27. Joyce Sylvester is bij uitstek een ervaringsdeskundige voor wat betreft de mogelijkheden en onmogelijkheden die de Nederlandse samenleving te bieden heeft voor inwoners met een Surinaamse achtergrond. 

In 2021 verscheen haar boek Bent ú de burgemeester? Autobiografie van een pionier. Haar ervaringen heeft zij in dit boek beschreven. Dit bijzondere boek is het cadeau dat Joyce Sylvester aan iedere belangstellende voor deze lezing beschikbaar stelt. 

Behoort u bij de eerste vijftig aanmeldingen en bezoekt u haar lezing, dan ontvangt u haar boek kosteloos. Biografie Joyce Sylvester (Amsterdam, 1965) is afgestudeerd in communicatiewetenschappen en politicologie en promoveerde aan de Vrije Universiteit. Zij heeft een lange loopbaan in publieke functies, onder meer als lid van de Eerste Kamer (2003-2015) en waarnemend burgemeester (Naarden, Anna Paulowna). Op dit moment is zij Substituut Ombudsman bij de Nationale Ombudsman.
Onlangs is zij door het kabinet benoemd als voorzitter van de nieuw op te richten Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme. In die rol wordt zij verantwoordelijk voor interdisciplinair en wetenschappelijke onderzoek naar discriminatie en racisme in Nederland.

Vanaf 19.30 uur is de inloop. De lezing van Joyce Sylvester begint om 20.00 uur. Om 21.00 uur is er ter afsluiting een voordracht van een gedicht door Hanneke Leroux. In verband met het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Stuur een mailtje naar: secretaris@stichting21maart.nl.

q  www.stichting21maart.nl