Klachten over asielboot en bewoners

gouda • Rondslingerende vuilniszakken en fietsen, stank- en geluidsoverlast van een aggregaat. Zowel bij de gemeente als de politie zijn er in totaal 21 klachten binnengekomen over de asielboot en de bewoners.

Dat blijkt uit een overzicht dat de raad afgelopen week kreeg. De raad werd geïnformeerd over de verlenging van het verblijf van de asielboot  in het Gouwekanaal. In eerste instantie voor een halfjaar. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) had de gemeente hierom gevraagd. Het COA moet ook een andere hotelboot huren, omdat de huidige boot niet meer beschikbaar is. Dat wordt een asielboot die  25 meter langer is. Dat betekent ook dat de capaciteit toeneemt, van 146 slaapplekken naar 183.

De meeste klachten betroffen een hinderlijke bromtoon van het aggregaat  en over rommel rond de asielboot, zoals openstaande vuilnisbakken, die weer voor stankoverlast zorgen. De gemeente zegt toe deze klachten 'snel' te gaan verhelpen. Daarnaast wordt met bewoners gezocht naar een oplossing om huisvuil en fietsen meer uit het zicht te plaatsen. Het COA gaat problemen met het aggregaat aanpakken. Op 21 juni neemt het college een besluit. Deze week gaan burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Rogier Tetteroo op bezoek bij de omwonenden.