Anna van Popering beoogd wethouder

gouda • De ChristenUnie draagt Anna van Popering-Kalkman (38) voor als kandidaat-wethouder. Zij was bij de afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de ChristenUnie en is inmiddels bezig aan haar derde periode als raadslid. Daardoor brengt Anna van Popering veel politieke ervaring mee. Die wil zij nu als wethouder verder uitbreiden en benutten.

Anna van Popering heeft ook de nodige maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Zij is nu nog advocaat-partner bij Bos Van Eck Advocaten. Als advocaat stond zij de afgelopen 15 jaar tal van (semi) publieke organisaties en bedrijven bij. Verder is Anna van Popering ook voorzitter van de geschillencommissie van de gemeente Capelle aan den IJssel. Ze heeft een groot Gouds netwerk, niet alleen door haar politieke loopbaan, maar ook omdat zij al 10 jaar actief is in het Goudse bedrijfsleven. Daarnaast is zij betrokken bij de Goudse Sint Jansgemeente. Anna van Popering: “Ik zou het een voorrecht en een grote eer vinden om mij als wethouder voor Gouda in te zetten. Er komt veel op mij af, maar tegelijkertijd ervaar ik deze weg ook als leiding van God en voel ik mij door Hem gedragen.”

Stevige Goudse wortels

De ChristenUnie is blij dat met Anna van Popering een waardige opvolger is gevonden voor Corine Dijkstra die nu nog wethouder is voor de ChristenUnie.

David Jan van Meeuwen (voorzitter ChristenUnie Gouda): "Wij zijn blij dat wij met Anna van Popering een kandidaat-wethouder hebben met stevige Goudse wortels en ruime politieke en maatschappelijke ervaring.”