De Ark is blij met de vernieuwde locatie.
De Ark is blij met de vernieuwde locatie. Foto: pr

De Ark Gouda trots op de vernieuwde locatie

Algemeen

GOUDA • De Stichting Arkgemeenschap Regio Gouda heeft op 3 juni haar vernieuwde huisvesting op de Warmoezierskade geopend.

Het viel niet mee om juist deze fraaie locatie een nieuw leven te geven. Vele jaren van zoeken en voorbereiding zijn voorafgegaan aan de ingebruikname. Fred van Setten, directeur/gemeenschapsverantwoordelijke zegt: “Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Andere locaties vielen af en uitbreiden op deze plek bleek, naast haalbaar, ook nog eens veel voordelen op te leveren.”

Bloementuin

De nieuwbouw zorgt ervoor dat alle mensen in De Ark samen op één terrein kunnen wonen en werken. Ze hebben een dagbesteding en twee kleinschalige woonhuizen gecreëerd. Een rolstoelvriendelijke benedenverdieping met royale zitkamers, een mooie snoezelruimte en een uitbreiding van vier woonplekken. De tuin biedt mogelijkheden tot ontspanning en activiteit. En er kan vanuit de dagbesteding gewerkt worden in de duurzame bloementuin. Een feestje voor iedereen die erbij is betrokken.

Dankbaar

“We zijn heel trots dat dit gelukt is”, zegt Fred. “We hebben binnen de geplande tijd deze vernieuwde huisvesting uitgevoerd. Ondanks de corona periode, langere besteltermijnen en onverwachte zaken die we tegenkwamen.”
Inmiddels zijn ze bij De Ark Gouda allemaal weer een beetje gewend aan hun vernieuwde stek op een van de mooiste plekjes in de stad Gouda. De Ark is dankbaar naar iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft. Bedrijven, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers. Daarmee is De Ark als zorginstelling en leefgemeenschap weer helemaal klaar voor de toekomst.