Moestuin Mini Marathon 750

gouda • Op zaterdagochtend 18 juni wordt de 'Moestuinen Mini Marathon Gouda750' georganiseerd. Deze mooie tocht kan zowel wandelend als hardlopend afgelegd worden. De 'Moestuinen Mini Marathon Gouda750' start bij 14theRoad op GOUDasfalt om 9.00 uur. Naast twee bezichtigingen van moestuinen op onvermoede plekken zijn er 2 proeverijen/culinaire verrassingen onderweg. Deelname is alleen mogelijk door inschrijving vóóraf via info@goudasport.nl. Voorinschrijven kan tot en met zondag 12 juni 20.00 uur. De deelnamekosten bedragen 15 euro inclusief de proeverijen onderweg.


Kledingmarkt Antoniuscollege

gouda • Stichting Carmel (waar het Antoniuscollege en Antoniusmavo XL deel van uitmaken) bestaat 100 jaar. Dat vieren zij met alle leerlingen met uitjes, feesten en inzamelingsacties. Eén van de festiviteiten is een kledingmarkt voor Gouwenaren die door de leerlingen wordt georganiseerd. Alles kost 2 euro per stuk en de opbrengst gaat volledig naar Kika. De kledingmarkt vindt plaats op vrijdag 3 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur in de tuin van het Antoniuscollege, John Mottstraat 2-4.


Campina Open Boerderijdagen

regio • De eerste Campina Open Boerderijdag van 2022 is door 50.000 bezoekers bezocht. 28 boerenfamilies door heel Nederland openden hun staldeuren voor publiek om te laten zien hoe melk van de koe naar het glas thuis op tafel komt. Op de Open Boerderijdagen zijn leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud te beleven, van een rondleiding op het boerenerf tot skippykoeien, melkpakvissen en levensgroot memoryen. Bezoekers kunnen daarnaast Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl. Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, kunnen mensen op nog eens 48 boerderijen een kijkje nemen in het boerenleven.

q  www.campina.nl


Meteorologische zomer begint zonnig

gouda • Woensdag begint de meteorologische zomer met geregeld zonneschijn, maar er is ook een buienkans. Met 17 tot 20 graden is de temperatuur redelijk normaal voor de tijd van het jaar. De dagen daarna is het meest droog en schijnt de zon. Met op vrijdag 19 tot 24 graden is het zelfs wat warmer dan normaal begin juni. Voor meteorologen begint de zomer op 1 juni en eindigt op 31 augustus. De meteorologische seizoenen zijn zo gekozen, omdat het gebruik van hele maanden makkelijker is voor de statistiek. Hierbij zijn de warmste maanden (juni, juli en augustus), maar ook de koudste maanden (december, januari en februari) samengevoegd. Gouda heeft daar geen boodschap aan. Hier gaat het om het lekkere weer.

q  www.knmi.nl