Veel plezier tijdens de Mooiste dag van het Jaar bij Olympia.
Veel plezier tijdens de Mooiste dag van het Jaar bij Olympia. Foto: NICO DEN BROEDER - FOTOGRAFIE

Olympia is er voor iedereen

gouda • Natuurlijk. Je kunt als voetbalclub je focus leggen op dat ene enkele ding: voetballen. Maar bij voetbalvereniging GC&FC Olympia steken ze anders in elkaar. Daar denken ze naast de reguliere voetballers ook goed na over het wel en wee van de voetballers met een lichte verstandelijke beperking. De 'mooiste dag van het jaar' is er een bewijs van.

Het is een goede traditie bij de Goudse voetbalvereniging GC&FC Olympia. De dag na Hemelvaart wordt er in samenwerking met De Klup een sport- en speldag georganiseerd voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Bijna tachtig deelnemers, twintig vrijwilligers van Olympia en begeleiding vanuit De Klup maakten er 27 mei samen weer een echt feestje van. Eentje om nooit meer te vergeten.

Josti Band

De Waddinxveense Jolanda, actief op keyboard in de Josti band, doet al jaren mee. En ze heeft alleen maar mooie woorden voor het evenement: ”Echt chapeau! Het allerleukste vind ik het samen eten", zegt Jolanda. Geef haar eens ongelijk. Om de calorietjes van de maaltijd er snel weer af te krijgen, loopt ze snel weer terug naar de dansvloer. Daar weet zangeres Berta pro deo iedereen aan het swingen te brengen tijdens de afsluitende disco. Iedereen die eraan meedoet, wordt nog vrolijker dan hij of zij al was door de leuke spellen en activiteiten die deze dag waren voorbereid.

1986

Olympiaan Martin Swets is vanaf het begin als vrijwilliger bij de organisatie betrokken. “Bij het 100-jarig bestaan van Olympia in 1986 wilden we iets extra’s doen. Er waren Olympianen die ook actief waren bij De Klup. Zo ontstond het idee van deze dag. Het was zo leuk, je krijgt er zo enorm veel voor terug door al die blije gezichten, dat het een traditie is geworden. Al 34 jaar.”
Dat is inderdaad al een hele poos en het einde van de traditie is, als het aan coördinator Marijn, Ilse en Farah van De Klup ligt, nog lang niet in zicht: "Het is vandaag na twee jaar stilliggen door corona weer een feest van herkenning bij Olympia. De organisatie, het enthousiasme is hier perfect. En de zon een cadeautje.”

Pupillenkamp

Maar er wordt meer georganiseerd bij Olympia. Wat te denken van het Pupillenkamp. Er kan weer voor worden ingeschreven via de website. Dit 25e Olympia Pupillenkamp vindt plaats in het weekend van 25 en 26 juni. Zorg dat je er snel met aanmelden bij bent, want helaas vol is vol.

Oud&Nieuw Feest

En dan is er het traditionele Oud&Nieuw Feest op Tweede Pinksterdag. Het start in de middag met een wedstrijd tussen de jeugdkampioenen in de KNVB competitie dit jaar. Daarna speelt Olympia 1 de laatste reguliere wedstrijd in de zondagcompetitie. Aanvang 14.30 uur. Dus niet de gewoonlijke 14.00 uur omdat alle competitiewedstrijden in de poule vanwege de belangen die er nog spelen om 14.30 uur tegelijk moeten starten. Daarna om 16.30 uur worden 7 kampioenen uit de jeugd gehuldigd. En start de feestavond met een dj, BBQ (tegen betaling) en feestzanger Irvine. Om 19.00 uur worden de meest waardevolle spelers in het zonnetje gezet.

q www.gcfc-olympia.nl