Spannende verhalen op de Dag van het Kasteel

regio • Op tweede pinksterdag is het weer Dag van het Kasteel en worden er door heel Zuid-Holland verschillende activiteiten georganiseerd.

Er zijn al 18 verschillende kastelen, ruïnes en landgoederen die je dit jaar kunt bezoeken tijdens Dag van het Kasteel. Veel van deze locaties organiseren zelfs speciale activiteiten waarmee ze aansluiten op ons jaarthema ‘Een ramp is van alle tijden'. Verschillende locaties hebben hun eigen rampenverhalen, tonen hun veerkracht en vertellen hoe de rampen overwonnen werden. Op de website van Dag van het Kasteel, , zijn alle deelnemers en hun activiteiten te vinden. Door het hele land doen dit jaar weer zo'n 100 locaties mee aan Dag van het Kasteel!

Eigen verhaal

Ook in Zuid-Holland doen dit jaar al 18 bijzondere locaties mee die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Op landgoed Nieuw Leeuwenhorst en bij Huys ten Donck worden er speciale rondleidingen georganiseerd. Bij kasteel Teylingen zullen er reenactors zijn uit verschillende tijdperiodes om de geschiedenis van het kasteel tot leven te laten komen. Op Kasteel van Rhoon worden er een groot aantal activiteiten georganiseerd. Zo zijn er rondvaarten, ridders, rondleidingen en spellen. Er is zelfs een kleine markt bij het kasteel aanwezig.

q www.dagvanhetkasteel.nl