Tess and the Legends komen naar Gouda.
Tess and the Legends komen naar Gouda. Foto: Marianka Peters

Goudse Schouwburg toont veerkracht

gouda • Na twee jaar malaise vanwege corona, kan de cultuursector wel een oppepper gebruiken. Sinds de maatregelen zijn opgeheven, trekken theaters nog geen volle zalen, maar dat gaat veranderen, zegt schouwburgdirecteur Tineke Maas beslist.

Maandagavond vond voor de Gouden bezoekers van de schouwburg de nieuwe programmapresentatie plaats. "Wij hebben komend seizoen een bomvol programma met 260 voorstellingen", aldus de theaterdirecteur tegen cabaretier Sjaak Bral, die als gastheer optrad. Zichtbaar trots is Maas op het feit dat alle grote namen in Gouda zullen optreden. ''Van Bert Visscher (4x), Tineke Schouten, Richard Groenendijk (3x) tot aan de afscheidstournee van Youp van 't Hek (4x). ze staan allemaal graag bij ons.''

Onsterfelijk

Er waren ook kleine optredens, met name van jonge talenten, die komend seizoen alle kansen krijgen om zich te profileren, zoals Piepschuim, Grof Geschud, Lotte Velvet en Tess and the Legends. Alle grote gezelschappen als Conny Janssen Danst, Scapino, en het NDT2, komen naar Gouda, daarnaast Panama Pictures, een gezelschap dat nog niet eerder in Gouda te zien was. "Een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. We zijn onsterfelijk zolang we leven. In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid."

Mees Kees

Daarnaast mag de première van Mees Kees op Kamp niet onbenoemd blijven. Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en een hele reeks filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! Mees Kees krijgt een eigen musical! Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken, ook in de Goudse Schouwburg.

Marianka Peters