Vrijwilliger Verburg krijgt erepenning

gouda • De heer J. G. Verburg ontving de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Dijkstra. Hij kreeg de penning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het zwembad behorende bij de flats langs de Bleulandweg en de Dreef. De heer Verburg is al 18 jaar als vrijwilliger betrokken bij het zwembad van de bewoners van het appartementencomplex aan de Bleulandweg en de Dreef. Tijdens het zomerseizoen is hij na zijn werk en in het weekend te vinden bij het zwembad. Hij zet alles klaar voor de bezoekers, maakt het sanitair schoon en zorgt voor de bevoorrading van het winkeltje. De heer Verburg verzorgt samen met zijn moeder tevens de plantenbakken voor het appartementencomplex. Verder doet hij boodschappen voor een aantal bewoners die op hoge leeftijd zijn en helpt hen met kleine huishoudelijke werkzaamheden. Dankzij de inzet van de heer Verburg kunnen bewoners langer zelfstandig blijven wonen.


Koffie en tafeltennis in Pauluskerk

gouda • In de Pauluskerk maken ze het zaterdag 28 mei tussen 10.30 en 12.00 uur extra gezellig voor iedereen in de buurt. Ga voor of na de boodschappen even langs voor koffie en ontmoeting. Na het Bijbelkwartiertje is er om 11.00 ontmoeting, gezelligheid en een wedstrijdje tafeltennis.

q  www.pauluskerkgouda.nl


Zomerconcert

haastrecht • Kamerkoor Cantare geeft op 18 juni om 20.00 uur een zomerconcert in de Hervormde Kerk. 'Summer is acoming in' is de leidraad van dit concert, met zomerse volksliederen van Vaughan Williams, triomfantelijke 'Sailor songs' van George Dyson. Zomer is het ook in de rijmpjes van de 'Five Childhood Lyrics' van John Rutter, evenals in de fabels van Bob Chilcott.

q  www.cantare.nl