Beukema vertelt over verzetsheld

gouda • Peter Beukema vertelt zaterdag 28 mei tussen 11.00 en 12.00 uur in het Gouwestad Radio programma ‘Gast uit de Streek’ over verzetsman Toon Nieuwenhuisen, die een zaak als fietsenmaker had aan de Hoge Gouwe. Er is weinig documentatie over hem bekend, ontdekte Peter tijdens zijn research. Desondanks heeft hij het in vergetelheid geraakte levensverhaal van Toon gereconstrueerd. Bij het monument aan het stadhuis staat zijn naam (verkeerd gespeld, met y) tussen zes andere verzetshelden. Met de nieuwbouw op de plek van de voormalige C1000 en de Anne Frankschool in Gouda Oost verandert het Nieuwenhuisenpad in Nieuwenhuisenhof.


Bosdieren komen naar Gouda

gouda • Tijdens de Goudse keramiekdagen op 26 en 27 mei is een bijzondere expositie te zien van kunstenares Dieuwertje Verhagen in The Gouda Shop. De werken zijn dieren die voorkomen in het bos. Ze hebben menselijke eigenschappen. Kunstenares Dieuwertje Verhagen staat vooral bekend om haar werk van lachspiegel huizen en (Goudse) gebouwen in feeërieke sfeer en plantenpotjes met menselijke kenmerken. Nu zijn het dus dieren in het bos.


Bestuurder bekneld

gouda • Aan de Goverwellesingel raakte dinsdagmorgen rond zes uur een bestuurder van een bestelbus van de weg. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Nadat het slachtoffer uit de bestelbus was gehaald door de brandweer is deze met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De hulpdiensten werden groots ingezet. Daarnaast werd een traumateam ingevlogen om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus afgesleept. Hoe de bestuurder er aan toe is, is niet bekend.