donderdag 26 mei

Dauwtrappen voor gastvrijheid en verdraagzaamheid
Hoe is het om te vluchten, je voortdurend te moeten verplaatsen en een nieuw bestaan op te bouwen in een onbekende samenleving? En hoe word je daar ontvangen? Libertum organiseert op Hemelvaartsdag een bijzondere wandeling voor gastvrijheid en verdraagzaamheid. We gaan dauwtrappen door en om de stad met oude en nieuwe Gouwenaars. Aanmelden: aanmelden@libertum.nl.

MEGA Snuffelmarkt Gorinchem
Op Hemelvaartsdag 26 mei organiseren wij in de Evenementenhal Gorinchem een MEGA SNUFFELMARKT. Vanaf 9:00 uur staan 500 kramen opgesteld waar duizenden 2e hands spullen worden aangeboden. Leuke dingen, gekke dingen, kostbare en handige dingen, zomaar of voor de heb. De snuffelmarkt is geopend van 9:00 tot 16:30 uur. De toegang bedraagt € 4,50 voor volwassenen. Parkeren is gratis.

Goudse Keramiekdagen
Keramiekmarkt op de Markt in Gouda op Hemelvaartsdag en de dag erna met meer dan 100 kramen, wedstrijden, expositie, demonstraties en muziek. Zie: goudsekeramiekdagen.nl

zaterdag 28 mei

Esdoorndag
Tuinpad Rijn Bij Plantentuin Esveld staat de Esdoorn eigenlijk altijd centraal. De Esdoorn is misschien wel de reden van ons bestaan. Les pieces de la resistance zou je kunnen zeggen. Op 28 mei staan de Esdoorns nog meer in de picture dan normaal. Dan is namelijk de Esdoorn dag.

Expositie spirituele schilderijen
ZATERDAG 28 MEI Expositie spirituele schilderijen De Goudse spirituele kunst kunstenaar Ron Malestein heeft van 12:00 uur - 17:00 uur een expositie. Adres expositie: De la Reylaan in Gouda, www.brightcolors.eu.

zondag 29 mei

Jubileumoptreden Kadeklinkers 29 mei van 14.00-17.00 uur
Zangkoor de Kadeklinkers bestaat 20 jaar en staat nog immer onder leiding van dirigent Paul de Jong. Het feestelijke jubileum wordt op zondag 29 mei, 's middags van 14.00 tot 17.00 uur, gevierd samen met het Vrijetijdsorkest van het Cultuurhuis Garenspinnerij met dirigent Maaike Gerisma in Buurthuis de Kade in de Jan Luykenstraat 25 te Gouda. www.kadeklinkers-gouda.com

donderdag 2 juni

Parkinson Boksen
Boksen is misschien niet de eerste sport waar u aan zou denken. Toch is gebleken dat het een heel geschikte sport kan zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bij boksen combineert u het verbeteren van uw uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen en stoten. Hierdoor kunt u uw balans, spierkracht en daarmee de motorische vaardigheden verbeteren. Tevens merken we in onze trainingen dat deze ook uitermate geschikt zijn voor mensen bekend met CVA, Alzheimer en MS. Hierdoor kunt u uw balans, spierkracht en daarmee de motorische vaardigheden verbeteren. Een aanrader om kennis mee te maken. Aanmelden: www.parkinsonboksennederland.nl.