Wandeling in teken van meer begrip voor 'anderen'

gouda • Hoe is het om te vluchten, alles kwijt te raken, je voortdurend te moeten verplaatsen, (weer) te hechten en een nieuw bestaan op te bouwen in een andere, onbekende samenleving? En hoe word je daar ontvangen?

In de wereld van vandaag lijkt aan de ellende van ontelbare mensen geen einde te komen. Oorlogen zoals die in Oekraïne, honger, rampen, je zal er als gewone burger maar mee te maken krijgen. Dan zoek je een plek waar je veilig kunt zijn. Al is het maar voor even.

Dauwtrappen

Libertum organiseert op Hemelvaartsdag een bijzondere Gouda750-wandeling voor verdraagzaamheid en gastvrijheid. Oude en nieuwe Gouwenaars gaan dauwtrappen door en om de stad. Er wordt gelopen in kleine groepjes, die vertrekken vanaf Gouwe Stek Natuurlijk, bij 'de mensen van de reis'.

De eerste groep start om 4.00 uur. Onderweg staan de wandelaars op verschillende plekken stil om te kijken en luisteren naar verhalen over vluchten, verplaatsen, ontheemding en hechten. De wandeling eindigt bij de expositie ‘Openbaring in woord en beeld. Dagboek van een bootbewoner’ in de Chocoladefabriek. Daar zullen de wandelaars samen ontbijten. En ongetwijfeld napraten over de onderweg opgedane indrukken en misschien wel goede ideeën.

Iedereen kan meelopen, en er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven kan via aanmelden@libertum.nl. Er zijn 100 plekken, dus wees er snel bij.