Leerzame avond met Lucas Verweij

gouda • Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken blijft haar best doen om interessante sprekers naar Gouda te halen. Dinsdag 24 mei komt schrijver Lucas Verweij op bezoek.

De training begint om 19.30 uur en de avond met Lucas om 21.00 uur. Hij werd geboren in Brabant en groeide op in Limburg. Na zijn afstuderen aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven begon hij een ontwerpbureau op het snijvlak van design en architectuur. Zo'n 10 jaar terug emigreerde hij naar Berlijn. Daar was hij gasthoogleraar aan de universiteit. Hij schrijft over design en architectuur. Sinds een jaar woont hij afwisselend in Berlijn en Zwolle, waar hij nu hoofd van de docentenopleiding is bij Artez, hogeschool voor de kunsten. Scheidsrechter is hij ruim tien jaar, op een gemiddeld amateurniveau in de regio Berlijn.

Warm welkom

In 2021 verscheen zijn boek 'Beslissen in één seconde', waarin hij op geheel eigen wijze inzichten verschaft in de vele facetten die je als scheidsrechter moet beheersen. Daarbij maakt hij geregeld uitstapjes naar de psychologie, filosofie en management. Bij zijn onderzoek kwam hij met Scheidsrechtersvereniging Gouda in contact en dat contact is er nog steeds. Het bestuur is blij dat Lucas Verweij in Gouda een praatje wil verzorgen en hoopt dat hij een warm welkom krijgt, zoals alleen de Goudse scheidsrechters dat kunnen. Aanmelden voor de bijeenkomst wordt op prijs gesteld. Dit kan door een mailtje te sturen naar secretaris@covsgouda.nl.