Keramiek wordt steeds populairder.
Keramiek wordt steeds populairder. Foto: pr

Mei keramiekmaand bij GOUDA MAAKT

gouda • In mei zoomt de tentoonstelling EXPO GOUDA MAAKT in op de keramiekindustrie. Zo is er flexibel keramiek te zien, Ser-Vies dat de luchtkwaliteit zichtbaar maakt en bijzonder ‘bewegend’ keramiek.

De Goudse keramist Fenna ter Haar geeft op de expo-locatie workshops keramiek en ambachtelijk kunstenaar Trudy Otterspeer verzorgt workshops plateel schilderen. Daarnaast zijn er demonstraties plateelschilderen en dagelijks leuke en gratis activiteiten voor jong en oud. De entree is gratis

Verrassend

Keramiek bestaat echter uit zoveel meer dan plateel, pijpen, kopjes en bordjes. Ook dat laat EXPO GOUDA MAAKT zien tijdens de keramiekmaand. Zo zijn er verrassende toepassingen van keramiek te bewonderen, en innovaties zoals ‘flexibel keramiek’. Daarnaast kun je je verdiepen in verschillende kleisoorten, je eigen tegel versieren, een mega kop en schotel verfraaien en het spannende Electro-spel met keramisch kookgerei spelen. Leuk voor jong en oud.

Zeepfabriek

EXPO GOUDA MAAKT is een reis langs Goudse industriële bedrijven van vroeger, nu en later. Sinds de opening op 6 april hebben al meer dan 1.000 bezoekers de expo bekeken. De tentoonstelling is te zien in de Zeepfabriek bij Croda, Buurtje 9 in Gouda. De expositie onderstreept het belang van de Goudse industrie als werkgever en economische kracht van de stad door de jaren heen, met een kijkje naar de toekomst. Zes belangrijke Goudse industrietakken staan daarbij centraal: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen en Bouw & Machines.
EXPO GOUDA MAAKT viert het feest van Gouda750 met veel enthousiasme mee en is tot en met 25 september geopend op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang tot de expositie is gratis. De expositie is niet alleen een must voor volwassenen, ook kinderen kunnen er op een ongedwongen manier kennis maken met de technieken die keramiek zo speciaal maken. Misschien schuilt er hier en daar een groot talent in een bezoeker en laat die zich door de expo inspireren om zich deze vorm van beeldende kunst serieus eigen te maken. Het kan allemaal dankzij het grote feest dat Gouda met alle inwoners viert en waar de komende maanden nog heel veel meer activiteiten van zullen volgen. Hou de agenda dus nauwlettend in de gaten.

q  www.expogoudamaakt.nl