zaterdag 14 mei

Popkoor Streetlife tijdens Hofstedendagen
Popkoor Streetlife treedt tijdens de Hofstedendagen op zaterdag diverse malen op aan de Bloemendaalseweg 37, tegenover de manege. Een gevarieerd programma, van gouwe ouwe zoals California Dreamin, tot actueel zoals Afterglow, en passend bij de tijdgeest zoals Earth Song.

koor en samenzangavond
De zangvereniging Sursum Corda van de gereformeerde gemeente Gouda organiseert een koor en samenzangavond in de kerk van de gemeente: Nieuwe Gouwe O.Z. 2b , op zaterdag 14 mei. De avond begint om 19:30. De toegang is gratis (wel is er een deurcollecte bij de uitgang voor de onkosten van de avond).

Voorstelling Escaperoom Terra
Om 20:00 uur is in De Veste,Ridder van Catsweg 300 de voorstelling Escaperoom Terra te zien. Joyce Schoon maakte met 7 jongeren, waaronder de Goudse jongeren Manuel Gast en Pim Torn: een tragikomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd. De voorstelling is gratis, inclusief drankje na afloop Er wordt geld ingezameld voor kinderen in Bangladesh, die lijden onder hoe wij omgaan met het milieu.

Alles Moet Weg
GordijnOpzij speelt een theatervoorstelling over de zoon en de vader. De vader is dood en de zoon ruimt zijn winkel op en wordt gefronteerd met hoe de vader een stempel op zijn leven heeft gedrukt. En wie is die vrouw eigenlijk? Kaarten: www.kleintheaterzwaan.nl

Nacht van de Goudse Verhalen
Op zaterdag 14 mei viert de Chocoladefabriek de Nacht van de Goudse Verhalen ? en hoe! Graaf Floris V zelf opent het feest om 20.00 uur met een Gigantisch vrolijk optreden. Vanaf dat moment is het een komen en gaan van artiesten op het hoofdpodium. Maar je kunt veel meer doen dan luisteren! De Nachtburgemeester sluit om 24.00 uur af met een verhaaltje voor het slapengaan. Aanmelden: chocoladefabriekgouda.nl/nacht.

zondag 15 mei

StoryTrail Gouda
Een avontuurlijke wandeling door het Gouda van de Middeleeuwen, met een fantastische verhalenverteller. Meer info en reserveren: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gouda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-337WPT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kind: € 9,79).

Rouwcafé Boek en Troost
Het thema: Troost Verdriet en troost horen bij elkaar: je kunt je verdriet niet zomaar wegduwen; je hebt behoefte om te huilen, te schreeuwen en je af te sluiten van alles en iedereen. Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Kosten: €5,00 incl. consumpties Aanmelden verplicht: info@boek-en-troost.nl

maandag 16 mei

WesterAvond met Jan van Lokhorst over ‘Esther'
De Goudse kunstenaar Jan van Lokhorst zal in de Westerkerk spreken over het intrigerende Bijbelboek ‘Esther'. Van Lokhorst, die naast abstract werk onder meer schilderijen van wilde dieren en muzikanten vervaardigt, maakte acht schilderijen en meer dan honderd tekeningen geïnspireerd door het boek Esther. Aanmelden is niet nodig. Toegang gratis.