Jaap Mulder laat zich horen in Gouda.
Jaap Mulder laat zich horen in Gouda. Foto: pr

Jaap staat bol van muziek en animaties

gouda • Voormalig Gouwenaar Jaap Mulder is weer even terug in Gouda. Hij geeft op woensdag 25 mei een solovoorstelling onder de titel Yapp's Nickelodeon.

Een performance boordevol muziek en animaties. Jaap speelt diverse instrumenten 'live' waarbij hij begeleid wordt door een zelfingespeelde band. Bij ieder nummer zijn verrassende beelden te zien die perfect aansluiten op de muziek. Entree kost een tientje. De locatie is Lage Gouwe 28, de capaciteit is beperkt, dus snel reserveren is een must.

Muziekfilmpjes

De afgelopen twee jaar is voor de culturele sector dramatisch geweest. Muzikant Jaap Mulder wist thuis in Frankrijk zijn creativiteit te uiten door het maken van korte muziekfilmpjes. Hij zocht wekelijks een nummer uit, speelde alle instrumenten in en zocht daarbij geschikte beelden. Die homemade video's is Jaap gaan aanbieden als exclusief abonnement voor liefhebbers en daarmee creëerde hij een digitaal filmtheatertje; Yapp's Nickelodeon. Ook kon hij daarmee een bescheiden inkomen genereren. Het resultaat is een enorme reeks video's en de filmclub bestaat nog steeds. Nu optreden weer mogelijk is, is een selectie uit het oeuvre verwerkt tot een zeer afwisselend programma vol klezmer, balkan en chanson. Reserveren kan via ja.buromulder@gmail.com.