Oude en nieuwe spullen op rommelmarkt

regio • Voor wie zaterdag 21 mei eens buiten de stadgrenzen op pad wil; er is die dag een rommelmarkt in Waarder. Er zijn heel veel mooie spullen te koop, zowel nieuw als oud. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel iets van te vinden. Ook kunnen bezoekers lekker eten  en drinken en er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar de organisatie Woord&Daad, Gevangenzorg Nederland en naar oorlogskinderen in Oekraïne. Zet in de agenda: aanvang 10.00 uur, einde 15.30 uur.


Weer 's nachts een auto in de fik

gouda • Het gaat maar door met de autobranden in Gouda. Dinsdagmorgen 3 mei tegen 04.35 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Dr. Leydsstraat. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de auto. De brandweermannen wisten het vuur te bedwingen en voorkwamen daarmee dat de brand zich kon uitbreiden. Een dichtbij geparkeerde auto liep evengoed schade op. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van deze en eerdere autobranden. Veel stadgenoten maken zich zorgen over of en wanneer hun eigen voertuig aan de beurt zal komen.


Personenauto ramt lantaarnpaal

gouda • Sommige ongevallen zijn niet te verklaren als je ze niet met eigen ogen ziet gebeuren. Dinsdagmorgen 3 mei om 01.05 uur gebeurde er eentje op de Provincialeweg - N207 17,9 in Gouda. Een personenauto kwam op dat moment in botsing met een lantaarnpaal. De politie trof geen getuigen aan en tast dud vooralsnog in het duister over de toedracht. De staat waarin de auto verkeerde, vertelde wel iets over de impact van de klap. Het voertuig werd door een berger weggesleept. Over de toestand van de bestuurder is niets bekend.